Cornulete cu Untura si Drojdie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu Untura si Drojdie

Ingrediente

  • 400 gr faina de prajituri
  • 4 linguri pline cu virf cu untura
  • 200 ml lapte
  • 5 gr = 1/2 plic de drojdie de bere uscata (granulata)
  • 1 lingurita de zahar pentru drojdie
  • zahar pudra vanilat
  • gem (de coarne si de piersici am pus eu)

Mod de preparare

- am pus drojdia in laptele caldut cu zaharul sa se dizolve
- am frecat untura cu lingura intr-un castron sa se topeasca putin, sa devina mai pufoasa, cremoasa
- am varsat laptele cu drojdia peste untura si am incerca sa le inglobez putin, atit cit s epoate apoi am varsat faina (mai putin un pumn de faina pe care l-am presarat pe planseta)
- am framintat bine sa isa un aluat moale dar nu lipicios si am lasat aluatul facut bila in castron acoperit cu servet de pinza.. Nu trebuie sa dospeasca, daca e prea cald in bucatarie il puneti intr-o camera/camara mai racoroasa
- am pregatit tava cu hirtie de copt si am incalzit cuptorul la 180°c

- am taiat bucati din aluat si am intins foaie cit mai subtire, fata de aluatul cu smintina si untura acesta cu droojdie trebuie sa fie intins subtire ca o coala de hirtie, cit lama de cutit, in fine cit puteti si va priceòeti mai subtire

- am taiat patrate / dreptunghiuri, cum nu cautam perfectiunea nu m-a interesat sa fie egale, evident ca sunt mai frumoase daca taiati forme egale de aluat.. am pus cite o lingurita sau jumatate de lingurita depinde de dimensiunea aluatului si am rulat cilindri (prima rulare insa am executat-o cu marginile putin strinse ca sa nu lase gemul sa curga afara, depinde de gem insa, daca aveti un magiun tare sau puneti rahar sau nuci nu e nevoie).

Dupa o tava de rulouri umplute cu gem de coarne, am facut si o tava de cornulete clasice umplute cu un gem de piersici.

Sunt coapte cca 20-25 minute la 180°c sau cit e nevoie dupa marimea lor sau dupa cuptorul vostru, sa fie usor aurii. Se mai intaresc la racire.

Cind le scoateti din tava, asa fierbinti le varsati in castronul cu praf de copt si le tavaliti, zguduiti bine sa fie acoperite bine de zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.