- am pus drojdia in laptele caldut cu zaharul sa se dizolve
- am frecat untura cu lingura intr-un castron sa se topeasca putin, sa devina mai pufoasa, cremoasa
- am varsat laptele cu drojdia peste untura si am incerca sa le inglobez putin, atit cit s epoate apoi am varsat faina (mai putin un pumn de faina pe care l-am presarat pe planseta)
- am framintat bine sa isa un aluat moale dar nu lipicios si am lasat aluatul facut bila in castron acoperit cu servet de pinza.. Nu trebuie sa dospeasca, daca e prea cald in bucatarie il puneti intr-o camera/camara mai racoroasa
- am pregatit tava cu hirtie de copt si am incalzit cuptorul la 180°c
- am taiat bucati din aluat si am intins foaie cit mai subtire, fata de aluatul cu smintina si untura acesta cu droojdie trebuie sa fie intins subtire ca o coala de hirtie, cit lama de cutit, in fine cit puteti si va priceòeti mai subtire
- am taiat patrate / dreptunghiuri, cum nu cautam perfectiunea nu m-a interesat sa fie egale, evident ca sunt mai frumoase daca taiati forme egale de aluat.. am pus cite o lingurita sau jumatate de lingurita depinde de dimensiunea aluatului si am rulat cilindri (prima rulare insa am executat-o cu marginile putin strinse ca sa nu lase gemul sa curga afara, depinde de gem insa, daca aveti un magiun tare sau puneti rahar sau nuci nu e nevoie).
Dupa o tava de rulouri umplute cu gem de coarne, am facut si o tava de cornulete clasice umplute cu un gem de piersici.
Sunt coapte cca 20-25 minute la 180°c sau cit e nevoie dupa marimea lor sau dupa cuptorul vostru, sa fie usor aurii. Se mai intaresc la racire.
Cind le scoateti din tava, asa fierbinti le varsati in castronul cu praf de copt si le tavaliti, zguduiti bine sa fie acoperite bine de zahar pudra.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii