Cornulete cu Rahat (de Post)

Complexitate
redusa
Cornulete cu Rahat (de Post)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 3-4 linguri de zahar
  • 60-70 ml ulei
  • 200 gr ciocolata (eu am pus rahat feliat ca sa fie de post)
  • 250 ml lapte (am pus de migdale sa o transform pentru post)
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • esenta de vanilie dupa gust (eu am turnat ochiometric)

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele lichide intre ele si le-am pus in masina de paine, deasupra am pus faina ca sa acopere lichidul, apoi zaharul, coaja de lamaie si portocala, sare si drojdia. Am pornit aparatul la programul de aluat si l-am lasat acolo.

Acuma ce va propun, pentru ca reteta nu este facuta pentru masina de paine, rugamintea mea este ca, daca folositi varianta asta, in momentul in care masina incepe sa amestece aluatul, sa va uitati la el ... daca este prea moale si se lipeste, mai adaugati faina, tot cate putin sau daca e prea vartos mai puneti un strop de ulei.

In mod normal aluatul se face prin framantare manuala, deci se pot adauga ingredientele mai usor decat la masina. Am incercat sa fiu cat mai precisa in cantarirea ingredientelor (la reteta originala sant in linguri si cani) dar, nu se stie niciodata ..... faina folosita si conditile atmosferice isi spun cuvantul in permanenta ...

Cand aluatul e gata dospit (programul terminat) se imparte in patru. Daca framantam manual, aluatul trebuie sa fie matasos si moale destul de uleios dar nu foarte tare. Lasam la dospit in loc ferit de curenti si mai caldut, circa o ora sau o ora si jumatate, sa isi dubleze volumul. Incalzim cuptorul la temperatura ceruta in reteta.

Deci dupa impartirea aluatului, intindem in foaie rotunda, pe rand, fiecare bucata. Impartim in 8 triunghiuri, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Rahatul (sau ciocolata), pe care il avem deja feliat, il punem pe latura lata a triunghiului, rulam de la baza mare spre varf si asezam in tava unsa. Coacem la foc potrivit (350 f-180 c) pret de vreo 10-15 minute sau pana devin usor aurii. Scoatem din cuptor, le ridicam indata de pe tava, le asezam pe platou si le pudram cu
zahar praf sau zahar vanilat cat sant calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.