Am amestecat ingredientele lichide intre ele si le-am pus in masina de paine, deasupra am pus faina ca sa acopere lichidul, apoi zaharul, coaja de lamaie si portocala, sare si drojdia. Am pornit aparatul la programul de aluat si l-am lasat acolo.
Acuma ce va propun, pentru ca reteta nu este facuta pentru masina de paine, rugamintea mea este ca, daca folositi varianta asta, in momentul in care masina incepe sa amestece aluatul, sa va uitati la el ... daca este prea moale si se lipeste, mai adaugati faina, tot cate putin sau daca e prea vartos mai puneti un strop de ulei.
In mod normal aluatul se face prin framantare manuala, deci se pot adauga ingredientele mai usor decat la masina. Am incercat sa fiu cat mai precisa in cantarirea ingredientelor (la reteta originala sant in linguri si cani) dar, nu se stie niciodata ..... faina folosita si conditile atmosferice isi spun cuvantul in permanenta ...
Cand aluatul e gata dospit (programul terminat) se imparte in patru. Daca framantam manual, aluatul trebuie sa fie matasos si moale destul de uleios dar nu foarte tare. Lasam la dospit in loc ferit de curenti si mai caldut, circa o ora sau o ora si jumatate, sa isi dubleze volumul. Incalzim cuptorul la temperatura ceruta in reteta.
Deci dupa impartirea aluatului, intindem in foaie rotunda, pe rand, fiecare bucata. Impartim in 8 triunghiuri, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Rahatul (sau ciocolata), pe care il avem deja feliat, il punem pe latura lata a triunghiului, rulam de la baza mare spre varf si asezam in tava unsa. Coacem la foc potrivit (350 f-180 c) pret de vreo 10-15 minute sau pana devin usor aurii. Scoatem din cuptor, le ridicam indata de pe tava, le asezam pe platou si le pudram cu
zahar praf sau zahar vanilat cat sant calde.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii