Cornulete cu Rahat (de Post)

Postat pe: 02-04-2012
(0)

Ingrediente

500 gr faina
1/4 lingurita de sare
1 lingura drojdie uscata
3-4 linguri de zahar
60-70 ml ulei
200 gr ciocolata (eu am pus rahat feliat ca sa fie de post)
250 ml lapte (am pus de migdale sa o transform pentru post)
coaja de la o lamaie
coaja de la o portocala
esenta de vanilie dupa gust (eu am turnat ochiometric)

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele lichide intre ele si le-am pus in masina de paine, deasupra am pus faina ca sa acopere lichidul, apoi zaharul, coaja de lamaie si portocala, sare si drojdia. Am pornit aparatul la programul de aluat si l-am lasat acolo.

Acuma ce va propun, pentru ca reteta nu este facuta pentru masina de paine, rugamintea mea este ca, daca folositi varianta asta, in momentul in care masina incepe sa amestece aluatul, sa va uitati la el ... daca este prea moale si se lipeste, mai adaugati faina, tot cate putin sau daca e prea vartos mai puneti un strop de ulei.

In mod normal aluatul se face prin framantare manuala, deci se pot adauga ingredientele mai usor decat la masina. Am incercat sa fiu cat mai precisa in cantarirea ingredientelor (la reteta originala sant in linguri si cani) dar, nu se stie niciodata ..... faina folosita si conditile atmosferice isi spun cuvantul in permanenta ...

Cand aluatul e gata dospit (programul terminat) se imparte in patru. Daca framantam manual, aluatul trebuie sa fie matasos si moale destul de uleios dar nu foarte tare. Lasam la dospit in loc ferit de curenti si mai caldut, circa o ora sau o ora si jumatate, sa isi dubleze volumul. Incalzim cuptorul la temperatura ceruta in reteta.

Deci dupa impartirea aluatului, intindem in foaie rotunda, pe rand, fiecare bucata. Impartim in 8 triunghiuri, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Rahatul (sau ciocolata), pe care il avem deja feliat, il punem pe latura lata a triunghiului, rulam de la baza mare spre varf si asezam in tava unsa. Coacem la foc potrivit (350 f-180 c) pret de vreo 10-15 minute sau pana devin usor aurii. Scoatem din cuptor, le ridicam indata de pe tava, le asezam pe platou si le pudram cu
zahar praf sau zahar vanilat cat sant calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornulete cu Rahat (de Post)" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornulete cu Rahat (de Post)