Cornulete cu Rahat (de Post)

Complexitate
redusa
Cornulete cu Rahat (de Post)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 3-4 linguri de zahar
  • 60-70 ml ulei
  • 200 gr ciocolata (eu am pus rahat feliat ca sa fie de post)
  • 250 ml lapte (am pus de migdale sa o transform pentru post)
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • esenta de vanilie dupa gust (eu am turnat ochiometric)

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele lichide intre ele si le-am pus in masina de paine, deasupra am pus faina ca sa acopere lichidul, apoi zaharul, coaja de lamaie si portocala, sare si drojdia. Am pornit aparatul la programul de aluat si l-am lasat acolo.

Acuma ce va propun, pentru ca reteta nu este facuta pentru masina de paine, rugamintea mea este ca, daca folositi varianta asta, in momentul in care masina incepe sa amestece aluatul, sa va uitati la el ... daca este prea moale si se lipeste, mai adaugati faina, tot cate putin sau daca e prea vartos mai puneti un strop de ulei.

In mod normal aluatul se face prin framantare manuala, deci se pot adauga ingredientele mai usor decat la masina. Am incercat sa fiu cat mai precisa in cantarirea ingredientelor (la reteta originala sant in linguri si cani) dar, nu se stie niciodata ..... faina folosita si conditile atmosferice isi spun cuvantul in permanenta ...

Cand aluatul e gata dospit (programul terminat) se imparte in patru. Daca framantam manual, aluatul trebuie sa fie matasos si moale destul de uleios dar nu foarte tare. Lasam la dospit in loc ferit de curenti si mai caldut, circa o ora sau o ora si jumatate, sa isi dubleze volumul. Incalzim cuptorul la temperatura ceruta in reteta.

Deci dupa impartirea aluatului, intindem in foaie rotunda, pe rand, fiecare bucata. Impartim in 8 triunghiuri, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Rahatul (sau ciocolata), pe care il avem deja feliat, il punem pe latura lata a triunghiului, rulam de la baza mare spre varf si asezam in tava unsa. Coacem la foc potrivit (350 f-180 c) pret de vreo 10-15 minute sau pana devin usor aurii. Scoatem din cuptor, le ridicam indata de pe tava, le asezam pe platou si le pudram cu
zahar praf sau zahar vanilat cat sant calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici