Cornulete cu Gem si Nuca

Complexitate
redusa
Cornulete cu Gem si Nuca

Ingrediente

  • 20 g drojdie
  • 4 linguri de lapte
  • 4 lingurite de zahar
  • 160 g unt
  • 3 galbenusuri
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se face o plamadeala din drojdie, lapte cald (nu fierbinte), zahar si 4 linguri de faina. Se lasa sa creasca la cald. In acest timp se freaca untul cu galbenusurile si cu un praf de sare. Se amestca cu plamadeala si apoi se adauga faina cat cuprinde ca sa avem un aluat mai moale. Se framanta bine.

Se intinde pe masa de lucru presarata cu faina o foaie de 1/2 cm grosime si se taie triunghiuri care se umplu cu marmelada sau cu nuca (eu am pus gem de caise amestecat cu nuca macinata), si se rasucesc. Se ung cu ou si se coc la foc potrivit (eu nu le-am uns cu ou ptr ca am uitat).

Sant tare fragede. Daca eventual ati pus prea multa faina si aluatul a iesit prea vartos se mai poate adauga putina untura si se mai framanta pana isi revine aluatul.

Am vrut sa va mai spun ca am folosit faina alba direct de la moara, nu stiu daca are importanta sau nu si nici nu stiu ce fel de faina a fost (prin Romania sant fel de fel de faini cu nr pe care eu nu le stiu).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura