Coliva moldoveneasca

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

grau boabe 1 kg
zahar 250 g
miere 150 g
pesmet alb 100 g
miez de nuca 500 g
coniac 50 ml
zahar vanilat 1 plic
coaja de lamaie rasa 40 g
bomboane 200 g
ciocolata cu lapte 1 buc
zahar pudra 100 g
sare

Mod de preparare

Graul se inmoaie in apa, se bate intr-o piua de lemn, se lasa sa se usuce si se separa graul de pleava. Se pune graul la fiert in apa cu putina sare la un foc potrivit, avand grija ca intre plita si oala sa se puna un strat de nisip spre a evita afumarea graului. In timpul fierberii se amesteca graul ca sa nu se prinda de fund. Dupa ce graul a fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, mierea topita, nucile macinate, coniacul, pesmetul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se aranjeaza graul pe tava si se cerne pe deasupra zaharul pudra.
Se orneaza cu bomboane colorate si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coliva moldoveneasca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coliva moldoveneasca