Ingrediente
● 12 linguri cu varf de faina |
● vanilie dupa gust |
● zahar dupa gust |
● sare - un praf |
● 50 ml ulei |
● nuca macinata la ochi (urmeaza explicatia) coaja de la o lamaie |
● apa minerala |
● cat se cere |
● bicarbonat |
● gem de care preferati sau crema de nuca sau vanilie |
Mod de preparare
Se pune intr-o cratita faina, se adauga sarea, zaharul si bicarbonatul, se amesteca bine, apoi se adauga vanilia, si apa minerala, tot cate putin si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase.
Cantitatea de apa minerala variaza in functie de tipul de faina pe care il folositi. Cand compozitia este destul de moale, dar totusi groasa, se adauga uleiul in ea, se amesteca bine si se mai adauga apa, pana compozitia devine de consistenta unei smantani lichide.
Se incalzeste o tigaie, se unge cu putin ulei si apoi se pune un polonic de aluat in tigaie, se intoarce si se roteste tigaia in asa fel ca aluatul sa acopere intreaga suprafata (fundul ei). Se coace pe o parte pana devina maronie, apoi se intoarce e partea opusa, se mai coace putin si se pune pe o farfurie. Se procedeaza la fel in continuare.
Astea sant clatitele de post simple.
Am lasat jumatate de aluat necopt, am adaugat in el coaja rasa de lamaie si nuca, am amestecat si pentru ca a fost putin cam gros, am mai adaugat apa minerala pana am obtinut consistenta dorita si, desigur, buna ptr copt. Am facut clatitele la fel, au iesit o bunatate si le-am mancat cu peltea de gutui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Clatite.." nu uita sa ii faci un review.
Cantitatea de apa minerala variaza in functie de tipul de faina pe care il folositi. Cand compozitia este destul de moale, dar totusi groasa, se adauga uleiul in ea, se amesteca bine si se mai adauga apa, pana compozitia devine de consistenta unei smantani lichide.
Se incalzeste o tigaie, se unge cu putin ulei si apoi se pune un polonic de aluat in tigaie, se intoarce si se roteste tigaia in asa fel ca aluatul sa acopere intreaga suprafata (fundul ei). Se coace pe o parte pana devina maronie, apoi se intoarce e partea opusa, se mai coace putin si se pune pe o farfurie. Se procedeaza la fel in continuare.
Astea sant clatitele de post simple.
Am lasat jumatate de aluat necopt, am adaugat in el coaja rasa de lamaie si nuca, am amestecat si pentru ca a fost putin cam gros, am mai adaugat apa minerala pana am obtinut consistenta dorita si, desigur, buna ptr copt. Am facut clatitele la fel, au iesit o bunatate si le-am mancat cu peltea de gutui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Clatite.." nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
pupi
• 02.02.2010 11:23:28
heidi 71, da draga mea , clatitele sant de post, asa le fac eu in perioada de post si sincer sant atre faine, nu spui ca nu sant cu oua. Poti sa le incerci fara probleme
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 16.10.2011 21:46:11
ellaiulia, mersi, poti sa le incerci fara probleme....pentru perioada postului sau pentru cei care sant alergici la oua, sant" dulcele " care salveaza...mersi