Cheseecake cu Nectarine si Ciocolata

Complexitate
redusa
Cheseecake cu Nectarine si Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru o tava de 20 cm:
  • Blat:
  • - 200 g biscuiti
  • - 130 g unt
  • - esenta de vanilie cateva picaturi
  • Crema:
  • - 500 g branza de vaci (trebuie sa fie foarte bine scursa de zer) - 350 ml frisca lichida
  • - 80 g zahar pudra vanilat - adica un plic de la dr oetker
  • - 2 nectarine
  • Glazura:
  • - 90 g ciocolata cu lapte
  • - 40 g unt
  • Decor:
  • - bomboane decor
  • - cateva felii de nectarine

Mod de preparare

Blat:
- biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
- untul se topeste si se adauga peste biscuitii maruntiti
- se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
- compozitia rezultata se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara
- cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa o ora

Crema
- branza se pune in robotul de bucatarie si se " marunteste" pana devine cremoasa
- frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana se intareste si se tine de paletele mixerului
- se adauga peste branza, impreuna cu 2-3 picaturi de esenta de vanilie, si cu nectarinele taiate bucatele si se omogenizeaza
- peste blatul de biscuiti se aseaza amestecul de branza
- tava se da la frigider pentru 3 ore
- dupa acest timp, se scoate cu grija din tava si cu ajutorul unei spatule se transfera cheesecakeul pe un platou, renuntand si la folie

Glazura de ciocolata:
- cat timp sta cheesecakeul la frigider, se pregateste glazura
- ciocolata se topeste impreuna cu untul si se lasa la racit
- dupa cele 3 ore de stat la frigider, cheesecakeul se orneaza cu glazura de ciocolata racita
- se niveleaza cu ajutorul unui cutit si se orneaza dupa preferinte
- se mai lasa o ora la frigider si se poate servi
- se taie cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa