Blat:
- biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
- untul se topeste si se adauga peste biscuitii maruntiti
- se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
- compozitia rezultata se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara
- cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa o ora
Crema
- branza se pune in robotul de bucatarie si se " marunteste" pana devine cremoasa
- frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana se intareste si se tine de paletele mixerului
- se adauga peste branza, impreuna cu 2-3 picaturi de esenta de vanilie, si cu nectarinele taiate bucatele si se omogenizeaza
- peste blatul de biscuiti se aseaza amestecul de branza
- tava se da la frigider pentru 3 ore
- dupa acest timp, se scoate cu grija din tava si cu ajutorul unei spatule se transfera cheesecakeul pe un platou, renuntand si la folie
Glazura de ciocolata:
- cat timp sta cheesecakeul la frigider, se pregateste glazura
- ciocolata se topeste impreuna cu untul si se lasa la racit
- dupa cele 3 ore de stat la frigider, cheesecakeul se orneaza cu glazura de ciocolata racita
- se niveleaza cu ajutorul unui cutit si se orneaza dupa preferinte
- se mai lasa o ora la frigider si se poate servi
- se taie cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii