Biscuitii cu crema se zdrobesc marunt. Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele (daca mai trebuie se mai adauga 1-2 lg lapte), se omogenizeaza si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna peste biscuiti si se amesteca bine.
Se ia o forma de tort, se tapeteaza cu folie alimentara in interior, inclusiv peretii si se rastoarna amestecul de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine biscuitii si se da tava la rece, timp in care pregatim umplutura.
Crema de branza se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga pe rand lichiorul de menta si razatura de ciocolata. Intre timp se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic. Frisca se bate bine. Gelatina se incalzeste putin pe foc pana se dizolva granulele si se toarna peste crema de branza. Se omogenizeaza apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor pana se incorporeaza toata frisca.
Se scoate forma din frigider si se toarna umplutura, se niveleaza si se da din nou la rece.
Gemul de visine se pune pe foc impreuna cu 3 lg apa sa dea 2-3 clocote. Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste gem, amestecandu-se pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se toarna peste umplutura, se niveleaza si se da la rece din nou pentru a se inchega. Se scoate pe un platou ajutandu-ne de folia alimentara dupa care se poate servi.
Pofta buna!
Se poate inlocui gemul cu capsuni proaspete (ca tot e sezonul lor), adaugand zahar dupa gust si respectand restul pasilor.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii