Cheesecake de Portocale cu Dulceata de Lamai

Complexitate
redusa
Cheesecake de Portocale cu Dulceata de Lamai

Ingrediente

  • -250 gr pricomigdale
  • -125 gr unt clarificat (burro chiarificato, beurre noisette, ghee) -coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • -vanilie macinata (cat luati cu varful degetelor) -350 gr ricotta
  • -3 buc Portocale
  • -250 gr dulceata de lamai (preparata din lamai bio) -100 ml smantana vegetala
  • -150 gr zahar brut (nerafinat) -5 gr agar agar (gelatizant pudra 100% vegetal obtinut din alge marine)

Mod de preparare

Va propun un desert lejer si racoros, bun pentru toate anotimpurile.

-250 gr. pricomigdale (homemade - dupa cum v-am spus in mesajul de La Multi Ani mi-am propus sa folosesc alimente cat mai apropiate de starea lor naturala iar daca reteta necesita alimente procesate, atunci prefer sa le prepar eu in loc sa le achizitionez deja preparate)

-125 gr. unt clarificat (burro chiarificato, beurre noisette, ghee). Untul clarificat se obtine eliminand, prin intermediul caldurii a apei si a proteinelor din lapte. In general se foloseste in retetele in care continutul mare de apa al untului (25%) ar fi inadecvat retetei (preparatul ar iesi prea lichid) sau in caul in care untul trebuie folosit la prajit, calit (proteinele din lapte ard mai repede decat celelalte ingrediente chiar si la temperaturi joase)

-coaja rasa de la 1/2 lamaie (folositi coaja de la lamaie doar daca aveti lamai bio, netratate)

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei. Macinam intr-un robot pricomigdalele si le amestecam cu untul topit pana obtinem un aluat omogen. Punem acest aluat intr-o forma pentru copt tortul si lasam la frigider pentru 1 ora.

Amestecam ricotta cu zaharul apoi topim 1/2 din gelatizant in smantana si incorporam in amestecul de ricotta cu zahar. Adaugam coaja rasa de lamaie si punem crema obtinuta peste baza din pricomigdale. Lasam apoi la frigider inca 4 ore sau peste noapte daca timpul va permite).

Taiem portocalele bucatele mici si eliminam samburii. Incalzim dulceata cateva minute, adaugam bucatelele de portocale si 1/2 din cantitatea de gelatizant si mai fierbem 2 minute. Lasam la racit si apoi adaugam mixul de portocale cu dulceata de lamai peste crema de ricotta.

Lasam din nou la frigider pentru 1 ora.
Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia