Cheesecake de Portocale cu Dulceata de Lamai

Complexitate
redusa
Cheesecake de Portocale cu Dulceata de Lamai

Ingrediente

  • -250 gr pricomigdale
  • -125 gr unt clarificat (burro chiarificato, beurre noisette, ghee) -coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • -vanilie macinata (cat luati cu varful degetelor) -350 gr ricotta
  • -3 buc Portocale
  • -250 gr dulceata de lamai (preparata din lamai bio) -100 ml smantana vegetala
  • -150 gr zahar brut (nerafinat) -5 gr agar agar (gelatizant pudra 100% vegetal obtinut din alge marine)

Mod de preparare

Va propun un desert lejer si racoros, bun pentru toate anotimpurile.

-250 gr. pricomigdale (homemade - dupa cum v-am spus in mesajul de La Multi Ani mi-am propus sa folosesc alimente cat mai apropiate de starea lor naturala iar daca reteta necesita alimente procesate, atunci prefer sa le prepar eu in loc sa le achizitionez deja preparate)

-125 gr. unt clarificat (burro chiarificato, beurre noisette, ghee). Untul clarificat se obtine eliminand, prin intermediul caldurii a apei si a proteinelor din lapte. In general se foloseste in retetele in care continutul mare de apa al untului (25%) ar fi inadecvat retetei (preparatul ar iesi prea lichid) sau in caul in care untul trebuie folosit la prajit, calit (proteinele din lapte ard mai repede decat celelalte ingrediente chiar si la temperaturi joase)

-coaja rasa de la 1/2 lamaie (folositi coaja de la lamaie doar daca aveti lamai bio, netratate)

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei. Macinam intr-un robot pricomigdalele si le amestecam cu untul topit pana obtinem un aluat omogen. Punem acest aluat intr-o forma pentru copt tortul si lasam la frigider pentru 1 ora.

Amestecam ricotta cu zaharul apoi topim 1/2 din gelatizant in smantana si incorporam in amestecul de ricotta cu zahar. Adaugam coaja rasa de lamaie si punem crema obtinuta peste baza din pricomigdale. Lasam apoi la frigider inca 4 ore sau peste noapte daca timpul va permite).

Taiem portocalele bucatele mici si eliminam samburii. Incalzim dulceata cateva minute, adaugam bucatelele de portocale si 1/2 din cantitatea de gelatizant si mai fierbem 2 minute. Lasam la racit si apoi adaugam mixul de portocale cu dulceata de lamai peste crema de ricotta.

Lasam din nou la frigider pentru 1 ora.
Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert bomboane Brigadeiro
Bucataras.RO

Desert bomboane Brigadeiro

Desert bomboane Brigadeiro
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola