Cheesecake de Portocale cu Dulceata de Lamai

Complexitate
redusa
Cheesecake de Portocale cu Dulceata de Lamai

Ingrediente

  • -250 gr pricomigdale
  • -125 gr unt clarificat (burro chiarificato, beurre noisette, ghee) -coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • -vanilie macinata (cat luati cu varful degetelor) -350 gr ricotta
  • -3 buc Portocale
  • -250 gr dulceata de lamai (preparata din lamai bio) -100 ml smantana vegetala
  • -150 gr zahar brut (nerafinat) -5 gr agar agar (gelatizant pudra 100% vegetal obtinut din alge marine)

Mod de preparare

Va propun un desert lejer si racoros, bun pentru toate anotimpurile.

-250 gr. pricomigdale (homemade - dupa cum v-am spus in mesajul de La Multi Ani mi-am propus sa folosesc alimente cat mai apropiate de starea lor naturala iar daca reteta necesita alimente procesate, atunci prefer sa le prepar eu in loc sa le achizitionez deja preparate)

-125 gr. unt clarificat (burro chiarificato, beurre noisette, ghee). Untul clarificat se obtine eliminand, prin intermediul caldurii a apei si a proteinelor din lapte. In general se foloseste in retetele in care continutul mare de apa al untului (25%) ar fi inadecvat retetei (preparatul ar iesi prea lichid) sau in caul in care untul trebuie folosit la prajit, calit (proteinele din lapte ard mai repede decat celelalte ingrediente chiar si la temperaturi joase)

-coaja rasa de la 1/2 lamaie (folositi coaja de la lamaie doar daca aveti lamai bio, netratate)

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei. Macinam intr-un robot pricomigdalele si le amestecam cu untul topit pana obtinem un aluat omogen. Punem acest aluat intr-o forma pentru copt tortul si lasam la frigider pentru 1 ora.

Amestecam ricotta cu zaharul apoi topim 1/2 din gelatizant in smantana si incorporam in amestecul de ricotta cu zahar. Adaugam coaja rasa de lamaie si punem crema obtinuta peste baza din pricomigdale. Lasam apoi la frigider inca 4 ore sau peste noapte daca timpul va permite).

Taiem portocalele bucatele mici si eliminam samburii. Incalzim dulceata cateva minute, adaugam bucatelele de portocale si 1/2 din cantitatea de gelatizant si mai fierbem 2 minute. Lasam la racit si apoi adaugam mixul de portocale cu dulceata de lamai peste crema de ricotta.

Lasam din nou la frigider pentru 1 ora.
Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat
Bucataras.RO

Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat

Minunatie! Paste binecuvantat va doresc!  "Retete de Pasti"

Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere