Chec Pentru Copii

Complexitate
redusa
Chec Pentru Copii

Ingrediente

  • -270 g faina
  • -270 g zahar
  • -200 ml lapte
  • -100 g nesquik
  • -4 oua
  • -70 ml ulei
  • -50 g ciocolata rasa, optional
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 pachet praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -coaja rasa de portocala, optional
  • -zahar pudra sau glazura de ciocolata pentru ornat, optional

Mod de preparare

Bateti galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase si se albesc. Adaugati pe rand uleiul si mixati in continuare, apoi, tot pe rand si alternand, laptele, nesquik-ul si faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Mixati foarte bine - va rezulta o compozitie mai densa. Inglobati ciocolata si coaja rasa de portocala (optional) folosind o lingura de lemn sau paleta.

Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugati-le peste amestecul cu galbenusuri si omogenizati cu grija, prin rasturnare, de jos in sus.

Turnati compozitia intr-o forma mai mare de chec sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt (isi dubleaza volumul in cuptor). Dati la cuptorul preancalzit, pentru 40- 50 min, la 175 grade sau pana ce este copt si trece proba cu scobitoarea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 25 min.

Lasati sa se racoreasca putin in tava, scoateti pe un gratar, pudrati cu zahar praf si lasati sa se raceasca complet. Sau puteti sa-l imbracati in glazura de ciocolata dupa racirea completa.
Alte variante de servire: taiati bucati potrivite, treceti-le prin glazura sau sos de ciocolata si tavaliti-le prin nuca sau nuca de cocos.

Compozitia acestui chec este "spornica" si se preteaza foarte bine ca blat de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Ciulama de pui cu ciuperci (2)
Bucataras.RO

Ciulama de pui cu ciuperci (2)

Aceasta este reteta moldoveneasca;are acelasi gust minunat ca si reteta ardeleneasca

Ciulama de pui cu ciuperci (2)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty