Ingrediente
● 270 g faina |
● 270 g zahar |
● 200 ml lapte |
● 100 g nesquik |
● 4 oua |
● 70 ml ulei |
● 50 g ciocolata rasa, optional |
● 1 plic zahar vanilat |
● 1 pachet praf de copt |
● 1 praf de sare |
● coaja rasa de portocala, optional |
● zahar pudra sau glazura de ciocolata pentru ornat, optional |
Mod de preparare
Bateti galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase si se albesc. Adaugati pe rand uleiul si mixati in continuare, apoi, tot pe rand si alternand, laptele, nesquik-ul si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Mixati foarte bine - va rezulta o compozitie mai densa. Inglobati ciocolata si coaja rasa de portocala (optional) folosind o lingura de lemn sau paleta.
Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugati-le peste amestecul cu galbenusuri si omogenizati cu grija, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati compozitia intr-o forma mai mare de chec sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt (isi dubleaza volumul in cuptor). Dati la cuptorul preancalzit, pentru 40- 50 min, la 175 grade sau pana ce este copt si trece proba cu scobitoarea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 25 min.
Lasati sa se racoreasca putin in tava, scoateti pe un gratar, pudrati cu zahar praf si lasati sa se raceasca complet. Sau puteti sa-l imbracati in glazura de ciocolata dupa racirea completa.
Alte variante de servire: taiati bucati potrivite, treceti-le prin glazura sau sos de ciocolata si tavaliti-le prin nuca sau nuca de cocos.
Compozitia acestui chec este "spornica" si se preteaza foarte bine ca blat de tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec Pentru Copii" nu uita sa ii faci un review.
Mixati foarte bine - va rezulta o compozitie mai densa. Inglobati ciocolata si coaja rasa de portocala (optional) folosind o lingura de lemn sau paleta.
Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugati-le peste amestecul cu galbenusuri si omogenizati cu grija, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati compozitia intr-o forma mai mare de chec sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt (isi dubleaza volumul in cuptor). Dati la cuptorul preancalzit, pentru 40- 50 min, la 175 grade sau pana ce este copt si trece proba cu scobitoarea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 25 min.
Lasati sa se racoreasca putin in tava, scoateti pe un gratar, pudrati cu zahar praf si lasati sa se raceasca complet. Sau puteti sa-l imbracati in glazura de ciocolata dupa racirea completa.
Alte variante de servire: taiati bucati potrivite, treceti-le prin glazura sau sos de ciocolata si tavaliti-le prin nuca sau nuca de cocos.
Compozitia acestui chec este "spornica" si se preteaza foarte bine ca blat de tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec Pentru Copii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany