Chec Pentru Copii

Complexitate
redusa
Chec Pentru Copii

Ingrediente

  • -270 g faina
  • -270 g zahar
  • -200 ml lapte
  • -100 g nesquik
  • -4 oua
  • -70 ml ulei
  • -50 g ciocolata rasa, optional
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 pachet praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -coaja rasa de portocala, optional
  • -zahar pudra sau glazura de ciocolata pentru ornat, optional

Mod de preparare

Bateti galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase si se albesc. Adaugati pe rand uleiul si mixati in continuare, apoi, tot pe rand si alternand, laptele, nesquik-ul si faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Mixati foarte bine - va rezulta o compozitie mai densa. Inglobati ciocolata si coaja rasa de portocala (optional) folosind o lingura de lemn sau paleta.

Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugati-le peste amestecul cu galbenusuri si omogenizati cu grija, prin rasturnare, de jos in sus.

Turnati compozitia intr-o forma mai mare de chec sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt (isi dubleaza volumul in cuptor). Dati la cuptorul preancalzit, pentru 40- 50 min, la 175 grade sau pana ce este copt si trece proba cu scobitoarea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 25 min.

Lasati sa se racoreasca putin in tava, scoateti pe un gratar, pudrati cu zahar praf si lasati sa se raceasca complet. Sau puteti sa-l imbracati in glazura de ciocolata dupa racirea completa.
Alte variante de servire: taiati bucati potrivite, treceti-le prin glazura sau sos de ciocolata si tavaliti-le prin nuca sau nuca de cocos.

Compozitia acestui chec este "spornica" si se preteaza foarte bine ca blat de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa