Budinca de Orez cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Budinca de Orez cu Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru orez:
  • -1,7 l lapte
  • -1 praf sare
  • -8 linguri zahar
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -500 g orez
  • -coaja rasa de lamaie,voptional
  • -150 g ciocolata alba, rasa
  • -150 g ciocolata caramel (neagra sau dupa dorinta), rasa
  • -stafide, optional
  • -nuca prajita si zdrobita, optional
  • -unt pentru tava
  • Pentru crema:
  • -400 g branza de vaci
  • -200 g zahar
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -3 galbenusuri
  • -2 linguri cu varf faina
  • -stafide, optional
  • Pentru bezea:
  • -3 albusuri
  • -3 linguri zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • -ciocolata rasa

Mod de preparare

Puneti orezul in laptele sarat ce clocoteste, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana ce este facut. Fierbinte, impartiti-l in doua si inglobati, intr-o parte ciocolata alba, rasa, iar in cealalta, ciocolata caramel, rasa.

Omogenizati bine pana ce ciocolata este topita complet. Lasati sa se racoreasca, apoi, inglobati in orezul alb stafidele si in cel colorat nuca (optional). Turnati compozitia cu ciocolata alba, intr-o tava, unsa cu unt, nivelati si dati 10 min la rece, apoi cea cu ciocolata caramel, nivelati si dati din nou la rece pentru alte 10 min.

Intre timp pregatiti crema mixand foarte bine branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina, iar la sfarsit inglobati stafidele (optional). Turnati in tava peste ultimul strat de orez si nivelati.

Bateti spuma tare albusurile cu zaharul, turnati peste crema si formati creste cu dosul unei linguri.
Dati la cuptorul incins, pentru 20- 30 min, la 160 grade sau pana ce bezeaua se intareste si se rumeneste putin.
Scoateti tava din cuptor si presarati deasupra ciocolata rasa.

Serviti portionata, calda.

Daca doriti sa o serviti rece, dupa ornare, introduceti tava in cuptorul cald, sa se topesca ciocolata presarata peste bezea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Spaghetti Cacio e Pepe
4
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
5
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos