Budinca de Orez cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Budinca de Orez cu Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru orez:
  • -1,7 l lapte
  • -1 praf sare
  • -8 linguri zahar
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -500 g orez
  • -coaja rasa de lamaie,voptional
  • -150 g ciocolata alba, rasa
  • -150 g ciocolata caramel (neagra sau dupa dorinta), rasa
  • -stafide, optional
  • -nuca prajita si zdrobita, optional
  • -unt pentru tava
  • Pentru crema:
  • -400 g branza de vaci
  • -200 g zahar
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -3 galbenusuri
  • -2 linguri cu varf faina
  • -stafide, optional
  • Pentru bezea:
  • -3 albusuri
  • -3 linguri zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • -ciocolata rasa

Mod de preparare

Puneti orezul in laptele sarat ce clocoteste, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana ce este facut. Fierbinte, impartiti-l in doua si inglobati, intr-o parte ciocolata alba, rasa, iar in cealalta, ciocolata caramel, rasa.

Omogenizati bine pana ce ciocolata este topita complet. Lasati sa se racoreasca, apoi, inglobati in orezul alb stafidele si in cel colorat nuca (optional). Turnati compozitia cu ciocolata alba, intr-o tava, unsa cu unt, nivelati si dati 10 min la rece, apoi cea cu ciocolata caramel, nivelati si dati din nou la rece pentru alte 10 min.

Intre timp pregatiti crema mixand foarte bine branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina, iar la sfarsit inglobati stafidele (optional). Turnati in tava peste ultimul strat de orez si nivelati.

Bateti spuma tare albusurile cu zaharul, turnati peste crema si formati creste cu dosul unei linguri.
Dati la cuptorul incins, pentru 20- 30 min, la 160 grade sau pana ce bezeaua se intareste si se rumeneste putin.
Scoateti tava din cuptor si presarati deasupra ciocolata rasa.

Serviti portionata, calda.

Daca doriti sa o serviti rece, dupa ornare, introduceti tava in cuptorul cald, sa se topesca ciocolata presarata peste bezea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura