Boema (de Post)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Boema (de Post)

Ingrediente

  • Blat:
  • 75 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa minerala
  • 2 lg cacao
  • 2 lg gem prune
  • 100 g nuci macinate
  • o lg rasa de bicarbonat
  • 2 cani faina
  • Crema:
  • 200g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr Oetker)
  • Sirop:
  • 250g zahar
  • 400ml apa
  • 3lg cacao
  • 50g margarina
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 300ml frisca
  • ciocolata

Mod de preparare

Blat:
Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa.

Crema:
Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.

Glazura:
Se face conform instructiunilor de pe plic

Siropul:
Toate ingredientele se fierb circa 20 min. Se raceste.

Décor:
Frisca se spumeaza

Asamblare:
Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura. Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.

Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.

Optional se rade sau se face gratar de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Cheesecake cu pere
Bucataras.RO

Cheesecake cu pere

Nu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)

Cheesecake cu pere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!