Baclava inghetata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Baclava inghetata

Ingrediente

  • 1 pachet foi de aluat
  • 70 gr unt topit
  • 1 cana alune nesarate si nuci
  • 1 cutie medie de inghetata de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • sucul de la 1 portocala

Mod de preparare

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara. Inainte sa ii dam o forma dreptunghiulara, trebuie sa lasam inghetata la temperatura camerei timp de 20-30 de minute ca sa o putem modela. O introducem in congelator ca sa se intareasca bine de tot.

Topim untul. Cu un cutit am tocat putin nucile si alunele. Cu o pensula ungem pe rand cate o foaie cu unt iar apoi presaram nucile si alunele. Procedam astfel cu fiecare foaie pana avem un strat de 8 foi. Se taie patratul foii in triunghiuri.

Preincalzim cuptorul la 150 grade C. Captusim o tava cu hartie de copt si le coacem aproximativ 20 de minute la 150 grade C. Le supraveghem ca sa nu se arda. Trebuie sa prinda o culoare aurie la suprafata.

Intre timp facem siropul. Punem intr-o craticioara cele 8 linguri de zahar, mierea, scortisoara, esenta de vanilie si sucul de la o portocala. Lasam la foc mic pana se topeste zaharul si se ingroasa. Amestecam continuu. Luam craticioara de pe foc si o lasam deoparte.

Scoatem triunghiurile din cuptor si le ungem bine cu sirop. Lasam putin sa se raceasca. Intre timp scoatem inghetata, o desfacem din folie si o taiem in triunghiuri mici. Punem un triunghi de baclava jos, apoi un triunghi de inghetata si inca un triunghi de baclava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie