Amandine - reteta de post

Portii
16
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Amandine - reteta de post

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 16 bucati:
  • Blat - 2 foi (tava de 23x23):
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de rom
  • 345 gr faina
  • 375 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 60 gr cacao
  • 645 ml lapte de soia caldut sau apa calduta
  • 45 ml ulei
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 140 gr zahar
  • 300 ml apa
  • Crema:
  • 400 gr margarina moale la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 60 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.
Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 15-20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem blatul si-l lasat la racit. La fel procedam si cu restul de compozitie. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de sirop.

Sirop:
Intr-o craticioara, caramelizam zaharul si il stingem cu apa rece (avem grija la aburi), apoi lasam siropul la foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Adaugam la final si esenta de rom si lasam siropul la racit.

Crema:
Margarina moale o mixam cu zaharul pudra, cacaua si esenta de rom, pana cand obtinem o crema spumoasa.
Asamblare:
Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem primul blat si il insiropam, adaugam crema(mai pastram cateva linguri pentru decor) pe care o nivelam bine, apoi incheiem cu al 2-lea blat pe care il insiropam. Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore pana cand crema se intareste. Scoatem prajitura si o portionam cu un cutit bine ascutit.
Glazura:
Topim margarina intr-un ibric, adaugam zaharul si cacaua si amestecam periodic. La final adaugam esenta de rom, apoi glazuram fiecare prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram amandinele cu crema pastrata, apoi le punem la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie