Covrigi nemtesti - crocanti la exterior si moi la interior

Covrigii nemtesti sunt crocanti la exterior si moi la interior, perfecti pentru o gustare sau serviti alaturi de bere, branzeturi ori carnati, asa cum se obisnuieste la festivalurile bavareze.

Covrigi nemtesti - crocanti la exterior si moi la interior

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 40 g unt moale
  • 1 l apa + 2 linguri bicarbonat de sodiu (pentru oparit)
  • Sare grunjoasa pentru presarat

Mod de preparare

Amesteca drojdia cu zaharul si apa calduta, lasa 10 minute pana se activeaza. Intr-un bol mare, pune faina si sarea, adauga untul moale si maiaua facuta. Framanta pana obtii un aluat elastic. Acopera si lasa aluatul la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul. Imparte aluatul in bucati, ruleaza suluri subtiri si formeaza covrigi rasuciti specifici. Fierbe 1 litru de apa cu bicarbonat. Opareste fiecare covrig 20-30 secunde, apoi scoate pe o tava cu hartie de copt. Presara sare grunjoasa deasupra si coace la 200°C, 15-20 de minute, pana devin aurii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici