Cornuri mici pufoase cu susan - fragede si perfecte pentru micul dejun sau gustare

Cornurile mici cu susan sunt pufoase, fragede si perfecte pentru micul dejun sau gustare. Se fac usor si pot fi servite simple sau umplute cu branza, gem ori ciocolata.

Cornuri mici pufoase cu susan - fragede si perfecte pentru micul dejun sau gustare

Ingrediente

  • 500 g faina alb
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 80 g unt topit
  • 2 oua (unul pentru aluat, unul pentru uns deasupra)
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • Seminte de susan pentru presarat

Mod de preparare

Dizolva drojdia in laptele caldut cu o lingura de zahar si lasa 10 minute pana face spuma. Intr-un bol mare, amesteca faina cu restul de zahar si sare. Adauga oul, untul topit si maiaua facuta. Framanta pana obtii un aluat elastic. Acopera aluatul si lasa-l la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul. Imparte aluatul in bucati egale, intinde cercuri subtiri si taie in triunghiuri. Ruleaza fiecare triunghi de la baza spre varf, formand cornuri. Aseaza cornurile in tava, lasa-le la crescut 20 de minute. Unge cu ou batut si presara seminte de susan. Coace la 180°C timp de 20-25 de minute, pana devin aurii si frumos rumenite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)