Clatite pufoase si usor de facut, cu ingrediente simple si aluat fin. Reteta clasica ideala pentru mic dejun sau desert, servite cu umplutura la alegere.
Intr-un bol, bate ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat. Adauga laptele si apa minerala, apoi incorporeaza treptat faina cernuta, amestecand continuu cu un tel, ca sa nu se formeze cocoloase. La final, adauga cele 2 linguri de ulei si lasa aluatul la odihna 15-20 minute. Incinge o tigaie antiaderenta unsa usor cu ulei si toarna un polonic mic de aluat, rotind tigaia sa se intinda uniform. Prajeste clatita pe ambele parti pana devine aurie, apoi scoate-o pe o farfurie. Repeta pana termini aluatul.
Sugestii de servire: cu gem, ciocolata, branza dulce, frisca sau fructe.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAveam eu cam multe idei de dulce pentru week-end,aşa că m-am gândit să combin măcar două dintre ele.Am făcut mai...
Melcişori cu scorţişoară şi coroniţă cu vişineO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii