Ciorba de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Ciorba de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o ciorba delicioasa, sanatoasa si usor de preparat. Iata o reteta autentica pentru a pregati ciorba de linte turceasca:

Ciorba de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Ingrediente

  • • 1 cana de linte rosie
  • • 1 ceapa medie, tocata
  • • 1 morcov mediu, tocat
  • • 1 cartof mediu, tocat
  • • 2 catei de usturoi, tocati
  • • 1 lingura de pasta de rosii
  • • 1 lingurita de boia de ardei (dulce sau iute, dupa preferinta)
  • • 1 lingurita de chimion macinat
  • • 4 cani de supa de pui sau de legume
  • • 2 linguri de ulei de masline sau unt
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Lamaie, pentru servire
  • • Patrunjel proaspat, tocat (optional)

Mod de preparare

Clatiti lintea sub apa rece pana cand apa scursa e limpede.

Tocati ceapa, morcovul, cartoful si usturoiul.

Intr-o oala mare, incalziti uleiul de masline sau untul la foc mediu.
Adaugati ceapa ai usturoiul, si caliti-le pana devin translucide, aproximativ 5 minute.
Adaugati morcovul si cartoful, si gatiti inca 5 minute, amestecand ocazional.

Adaugati pasta de rosii, boiaua de ardei si chimionul. Amestecati bine pentru a combina aromele.

Adaugati lintea clatita si supa de pui sau de legume.
Aduceti supa la fierbere, apoi reduceti focul la mic si lasati sa fiarba incet timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand lintea si legumele sunt moi.
Amestecati ocazional si adaugati apa suplimentara daca este necesar, pentru a obtine consistenta dorita.
Folosind un blender vertical, mixati supa pana cand devine cremoasa si omogena. Daca nu aveti un blender vertical, puteti transfera supa in loturi mici intr-un blender obisnuit.
Ajustati condimentarea cu sare si piper dupa gust.
Serviticiorba calda, garnisita cu patrunjel proaspat tocat si felii de lamaie alaturi. Stoarceti putin suc de lamaie în supa inainte de a manca pentru un gust proaspat si vibrant.

Aceasta ciorba de linte turceasca este perfecta pentru zilele reci si este o optiune sanatoasa si hranitoare pentru pranz sau cina. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie