Ciorba de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o ciorba delicioasa, sanatoasa si usor de preparat. Iata o reteta autentica pentru a pregati ciorba de linte turceasca:
Clatiti lintea sub apa rece pana cand apa scursa e limpede.
Tocati ceapa, morcovul, cartoful si usturoiul.
Intr-o oala mare, incalziti uleiul de masline sau untul la foc mediu.
Adaugati ceapa ai usturoiul, si caliti-le pana devin translucide, aproximativ 5 minute.
Adaugati morcovul si cartoful, si gatiti inca 5 minute, amestecand ocazional.
Adaugati pasta de rosii, boiaua de ardei si chimionul. Amestecati bine pentru a combina aromele.
Adaugati lintea clatita si supa de pui sau de legume.
Aduceti supa la fierbere, apoi reduceti focul la mic si lasati sa fiarba incet timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand lintea si legumele sunt moi.
Amestecati ocazional si adaugati apa suplimentara daca este necesar, pentru a obtine consistenta dorita.
Folosind un blender vertical, mixati supa pana cand devine cremoasa si omogena. Daca nu aveti un blender vertical, puteti transfera supa in loturi mici intr-un blender obisnuit.
Ajustati condimentarea cu sare si piper dupa gust.
Serviticiorba calda, garnisita cu patrunjel proaspat tocat si felii de lamaie alaturi. Stoarceti putin suc de lamaie în supa inainte de a manca pentru un gust proaspat si vibrant.
Aceasta ciorba de linte turceasca este perfecta pentru zilele reci si este o optiune sanatoasa si hranitoare pentru pranz sau cina. Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii