Chec marmorat pufos, cu straturi alternate de cacao si vanilie, perfect pentru micul dejun sau desert.
Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugi treptat zaharul si mixezi pana obtii o bezea lucioasa. Adaugi pe rand galbenusurile, laptele, uleiul si extractul de vanilie, amestecand usor. Incorporezi faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Imparti compozitia in doua. Intr-una din ele adaugi cacao si amesteci bine. Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, torni alternativ cate o lingura din compozitia alba si una din cea cu cacao, pana se termina. Coci in cuptorul preincalzit la 170°C, timp de 40-45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasi la racit si servesti. Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii