Chec marmorat pufos, cu straturi alternate de cacao si vanilie, perfect pentru micul dejun sau desert.
Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugi treptat zaharul si mixezi pana obtii o bezea lucioasa. Adaugi pe rand galbenusurile, laptele, uleiul si extractul de vanilie, amestecand usor. Incorporezi faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Imparti compozitia in doua. Intr-una din ele adaugi cacao si amesteci bine. Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, torni alternativ cate o lingura din compozitia alba si una din cea cu cacao, pana se termina. Coci in cuptorul preincalzit la 170°C, timp de 40-45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasi la racit si servesti. Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.
Briose cu branzeturi si seminteO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii