Supa (mancarica) de Linte

Postat pe: 14-01-2010
(1)

Ingrediente

1 punga 1Kg linte
1l lapte
200 g smantana lichida
3 cartofi
2-3 crenvusti
1-3 linguri faina
1 lingura ulei
condimente

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Soacra mea slovaca m-a invatat una din mancarile preferate a feciorasului ei, viitorul meu sot :).

Lintea se pune in apa cu o seara inainte. A doua zi se pune la fiert cu sare si alte condimente dupa preferinta. Apa se pune vreo 2-3 degete peste linte. Se curata si taie cartofii in cubulete mici si se adauga peste linte. Se curata crenvustii de coaja, se taie rondele si se adauga peste supa. Se lasa totul la fiert 1 ora.

Dupa ce lintea e fiarta se incinge o lingura de ulei si se prajeste faina. Aici depinde daca vreti sa faceti o supa lichida sau o mancarica consistenta. Pentru supa puneti o lingura rasa de faina, pentru mancarica mai multa, 2-3 linguri dupa cum va place. Se adauga smantana lichida, se amesteca bine si se pune peste supa.
Se toarna laptele deasupra si se lasa la fiert vreo 10 minute.

Se serveste fierbinte si e o masa consistenta si calda pentru anotimpul rece.
In Slovacia se serveste in special de anul nou, pe 1 ianuarie la pranz ca sa ai bani tot anul. :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa (mancarica) de Linte" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

iustinian
•  18.01.2010 15:17:39

parerea mea este ca faina sa nu fie prajita nu e cam buna la organism

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa (mancarica) de Linte