Supa de Cartofi cu Zer

Complexitate
redusa
Supa de Cartofi cu Zer

Ingrediente

  • Pentru zer:
  • 2 l lapte integral
  • 1/2 cana smantana (intre 25%-30%)
  • 3 linguri de otet de vin alb
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru supa:
  • Zerul
  • 50 g unt (82%)
  • 200 g bacon
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 patrunjel radacina si aceeasi cantitate telina radacina
  • 1 bat de telina verde (optional)
  • 1/2 pastarnac radacina
  • 2 fire de praz
  • 1 lingurita oregano si 1/2 lingurita salvie
  • 1 cub de vaca sau de legume organic
  • 1 3 - 1 5 kg cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingura de partrunjel verde tocat

Mod de preparare

Intr-o oala pe foc mic aduceti laptele cu smantana la o temperatura de 74 c, tineti sub control folosind un termometru. Nu lasati sa ajunga la temp mai mare. Opriti focul si adaugati otetul, apoi amestecati timp de 30 s. Adaugati sarea amestecand inca 30 s.

Acoperiti cu un prosop si lasati 20 de minute. Intre timp pregatiti legumele. Taiati marunt ceapa, prazul rondele subtiri si puneti intr-o oala de aluminiu cu sarea si untul topit. La foc mic lasati sa se caleasca aproximativ 10 min.

Amestecati din cand in cand. Strecurati zerul printr-un tifon sau o strecuratoare foarte deasa. Taiati si restul de legume inafara de cartofi si adaugatile in oala. Lasati timp de 5 min apoi puneti baconul taiat bucati, salvie, oregano si cubul. Dupa 1 minut adaugati zerul si inca 500 ml apa. Taiati cartofii cuburi si puneti in supa.

Cand apar primele bule de fierbere mutati pe foc mic pana cand cartofii sunt fierti dar sa fie fermi si sa isi mentina bine forma. Adaugati piper si gustati pentru sare daca mai este necesar. Puneti patrunjelul si stingeti focul.

* Cu ocazia acestei retete va alegeti si cu branza proaspata de casa.
** Ajustati cantitatea de apa in functie de cati cartofi aveti si cat de groasa va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Bucataras.RO

Ghiveci cu carnati in vas Zepter

Un mare avantaj gatitul in vasele Zepter! Cine detine un astfel de vas, stie exact despre ce vorbesc. Iata o alta mancare...

Ghiveci cu carnati in vas Zepter
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola