Supa de Cartofi cu Calbasi

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

2 buc calbasi
2-3 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa
350 gr cartofi taiati cuburi
450 ml smantana
250 ml bulion
50 ml ulei
1 lingura faina
1 legatura patrunjel verde
1/2 lingurita maghiran
sare
delikat

Mod de preparare

Punem calbasii in apa sa fiarba la foc mic (in kukta ptr. 30 minute) in vas normal ptr cca. 60 minute. Cand sunt fierti mai mult de jumate (se desface un pic din pielita daca nu s-au desfacut in timpul fierberii si se gusta buc. de carne si malai daca sunt fierte) adaugam morcovii, patrunjelul radacina, taiati si ceapa intreaga la supa impreuna cu patrunjelul verde care apoi va fi scos.

Lasam sa fiarba morcovii de jumate, adaugam cartofii taiati cuburi si mai potrivim de sare. Pe 50 ml ulei incins punem 1 lingura de faina si lasam sa dea un sfarait si stingem cu 250 ml bulion apoi punem peste, zeama de la supa ca sa diluam.

Cand cartofii sunt fierti turnam peste, rantasul cu bulion si lasam sa dea cateva clocote impreuna. Smantana o diluam treptat cu supa fierbinte si apoi o turnam in oala si adaugam si 1/2 lingurita de maghiran si lasam sa dea totul un clocot, doua.
Se poate servi cu ardei iuti sau cu ceapa batuta.
Ce sunt calbasii: la taierea porcului cand se transeaza carnea raman bucatele de carne. Unele bucati sunt mai grase altele mai macre. Se taie carnea in buc potrivite se amesteca cu pasat si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si se umple in pielita de plastic in care se pune salamul (dar mai demult la tara se umplea intestinul gros de la porc )si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a oparit pret de cca 20 minute la foc mic se scot, se lasa la zvantat si se pune la fum.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa de Cartofi cu Calbasi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de Cartofi cu Calbasi