Ingrediente
● 2 kg cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete potrivite |
● 2 cepe, tocate marunt |
● 50-75 ml ulei |
● sare |
● piper |
● 1/2 lingurita boia |
● 1 lingurita leustean proaspat, tocat marunt sau 1 lingura uscat |
● 2-4 linguri faina |
● 3-4 l apa rece |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
In oala de supa, calim ceapa in uleiul incins, pana devine sticloasa.
Se pun apoi cartofii si se dunstuiesc pana devin sticlosi, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul oalei.
Se ia vasul de pe foc, se presara faina si boiaua, se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga apa rece, se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc domol, amestecand din cand in cand, pana ce cartofii sunt facuti. Veti fi surprinse sa constatati ca dupa aproximativ 5 min. De cand incepe sa fiarba apa, cartofii sunt facuti.
La sfarsit asezonam (punem sare si piper), adaugam leusteanul, mai dam un clocot si luam de pe foc.
Acoperim vasul si lasam sa se patrunda aromele 5-10 min. , apoi putem servi
Cine doreste poate adauga 1-2 linguri de smantana in farfurie.
Este o reteta care scurteaza timpul de preparare a supei Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de Cartofi Ca-n Ardeal" nu uita sa ii faci un review.
Se pun apoi cartofii si se dunstuiesc pana devin sticlosi, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul oalei.
Se ia vasul de pe foc, se presara faina si boiaua, se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga apa rece, se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc domol, amestecand din cand in cand, pana ce cartofii sunt facuti. Veti fi surprinse sa constatati ca dupa aproximativ 5 min. De cand incepe sa fiarba apa, cartofii sunt facuti.
La sfarsit asezonam (punem sare si piper), adaugam leusteanul, mai dam un clocot si luam de pe foc.
Acoperim vasul si lasam sa se patrunda aromele 5-10 min. , apoi putem servi
Cine doreste poate adauga 1-2 linguri de smantana in farfurie.
Este o reteta care scurteaza timpul de preparare a supei Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de Cartofi Ca-n Ardeal" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lucia_bp
• 12.03.2012 07:07:54
Superx400, nu am incercat. In Ardeal nu prea are trecere iaurtul, insa smantana, da ! Poti incerca.
stefy
• 20.02.2009 22:45:00
asta da ciorba;te lingi pe degete;mergea si un pic de patrunjel deasupra
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.11.2012 08:52:55
Christyansen, multumesc ! Chiar se face repede si este gustoasa.