Supa de Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de Cartofi

Ingrediente

  • 3 litri de apa
  • 500 gr cartofi
  • 1 morcov (eu am pus 2)
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 praz (nu am avut si am pus ceapa verde)
  • 1/2 telina (am pus tulpina)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt (margarina sau ulei)
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se fierbe zarzavatul in apa cu sare. Cand este complet fiert se strecoara si zeama se pune la fiert cu cartofii taiati cuburele. Separat se prajeste usor, in unt (ulei, margarina), o ceapa taiata marunt, peste care se pune o lingura de faina. Eu am mai adaugat si putina boia aici, si o jumatate de ardei. Se stinge cu zeama din supa, se lasa sa dea 2-3 clocote. Se amesteca incet cu supa ca sa nu se formeze cocoloase.

Se mai lasa sa fiarba cateva minute. Inainte de a se servi se adauga patrunjel frunze tocate. Se poate servi cu smantana sau fara

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate