Ciupercile se lasa in apa 20 de minute. Apoi se pun la fiert impreuna cu condimentele si foile de dafin. Se fierb jumatate de ora. Apoi se curata cartofii, se taie cuburi si se adauga la supa. Se mai adauga apa daca e nevoie si se fierbe pana sunt gata catofii.
Intr-o cratita se topeste untul, peste se pune lingura de faina si se amesteca, apoi adauga smatana si se lasa se fiarba un pic amestecand in continuu pana se ingroasa. Se toarna peste supa si se lasa sa fierba cateva minute.
Lingura de otet se adauga numai daca doriti si numai dupa 5 minute dupa ce ati inchis flacara la supa, altfel se branzeste supa.
Supa asta se face in Slovakia in zilele de dinainte de Craciun cand slovacii incearca sa se abtina de la carne.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii