Ciorba de Varza de Bruxelles

Postat pe: 21-11-2010
(1)

Ingrediente

500 g varza de bruxelles (eu am folosit congelata)
3 l apa
2 morcovi
2 - 3 cartofi potriviti
o ceapa potrivita
2 oua
200 ml smantana
o lingura faina
vegeta
sare
piper
dupa gust
100 ml ulei
marar dupa gust
eu am pus o jumatate de legatura

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se curata varza bine si se pune la fiert in apa. Punem mai multa apa de la inceput, deoarece in timpul fierberii se mai evapora. Intre timp, taiem ceapa si morcovul cubulete si le calim in ulei. Dupa ce varza s-a fiert pe jumatate, adaugam ceapa si morcovul, impreuna cu uleiul. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, dupa care adaugam cartoful taiat cubulete.

Astfel ciorba va mai fierbe aproximativ 15 minute la foc potrivit, sau pana ce cartoful se fierbe. Intre timp vom amesteca smantana, galbenusurile si faina intr-un castron si vom adauga treptat zeama de la ciorba, bineinteles amestecand continuu. Cand s-a umplut castronul cu zeama, acesta se va varsa treptat in ciorba, amestecand cu grija.

Se mai lasa 10 minute, dupa care se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper. Dupa ce am oprit focul se adauga mararul tocat marunt.

Se serveste calda, iar daca mai este nevoie se mai adauga smantana.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Varza de Bruxelles" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

wwwwwww
•  08.11.2010 15:56:02

Arata bine , presupun ca-i si buna !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Varza de Bruxelles