Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Complexitate
redusa
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • capul si gatul sau costite de la miel curatate si spalate
  • 6 boabe de piper negru
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de otet
  • 3 l apa
  • 40 g untura
  • 3 cepe taiate marunt
  • un praf de sare grunjoasa
  • 3 morcovi taiati bucati dupa plac
  • 1/2 patrunjel radacina ras fin
  • o bucata de telina rasa fin
  • 700 g cartofi noi taiati dupa plac
  • 1 lingura cimbru verde de camp sau 1/2 lingura cimbru verde de gradina
  • un praf de leustean
  • 1 lingurita de tarhon verde taiat marunt
  • 5 linguri de orez cu bob rotund (spalat bine)
  • piper negru proaspat macinat
  • 160 g jantuiala de oaie
  • 160 g smantana cu grasime de cel putin 30%
  • patrunjel verde taiat marunt dupa plac

Mod de preparare

Ciorbă de miel reţetă. Intr-o kukta puneti carnea de miel, piperul boabe, frunzele de dafin, otet si apa. Setati masura de siguranta si puneti presiunea pe 2. Cand indicatorul sa ridicat reduceti flacara si fierbeti 15 minute. Luati de pe foc si lasati deoparte pana cand indicatorul s-a lasat.

Intre timp caliti ceapa in untura cu sarea grunjoasa la foc mic 20 de minute. Adaugati morcovii, telina, patrunjelul radacina si caliti in continuare 10 minute. Luati apoi de pe foc. Spalati orezul si pregatiti cartofii.

Scoateti carnea de miel apoi strecurati supa ramasa. Puneti-o intr-o oala impreuna cu legumele calite si aduceti la fierbere. Puneti cartofii, reduceti focul si lasati sa fiarba 10 minute. Adaugati apoi orezul si mirodeniile (cimbru, leustean, tarhon) si mai lasati pana cand si acesta este fiert. Luati apoi ciorba de pe foc si puneti carnea in aceasta.

Intr-un bol amestecati bine smantana cu jantuiala, dupa care turnati 2-3 polonice de lichid din ciorba. Turnati acestea in oala, puneti patrunjel apoi ajustati asezonarea dupa plac.
Ajustati cantitatea de cartofi si orez dupa cat de deasa doriti sa fie ciorba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute