Trippa Alla Fiorentina (burta Ca la Florenta)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Trippa Alla Fiorentina (burta Ca la Florenta)

Ingrediente

  • 1 catel usturoi
  • 30 gr unt
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 cutie mica rosii intregi descojite (300 gr) 1/2 pahar vin alb
  • 3 foi dafin
  • 1 morcov
  • 1tija telina (tulpina) 1 ceapa medie
  • 1/2 litru supa sau apa calda
  • sare
  • piper dupa gust
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 kg burta prefiarta

Mod de preparare

Se taie burta fisii subtiri si se clateste bine cu apa rece dupa care se lasa la scurs. Se taie ceapa, morcovul si telina cuburi. Intr-o cratita se pune uleiul, untul, foile de dafin si usturoiul pe foc pentru 2-3 minute pina cind usturoiul capata o culoare aurie. Se adauga burta si se lasa sa scada cam 5-10 minute. Se arunca usturoiul. Se pune vinul si se lasa sa se evapore complet.

Dupa aceea se adauga rosiile, sare si piper dupa gust si se pune capacul. Se lasa la fiert 45 de minute. Se verifica din cind in cind sa nu se lipeasca si sa nu scada prea mult. Se adauga putina apa calda daca este nevoie. Se da capacul la o parte si se mai lasa pe foc cam 15 minute pina scade si este mai cremoasa.

Cind este gata se da deoparte si se pune parmezanul ras, se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca cam 5 minute dupa care se poate servii.
Se serveste cu paine prajita daca va place!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie