Se taie burta fisii subtiri si se clateste bine cu apa rece dupa care se lasa la scurs. Se taie ceapa, morcovul si telina cuburi. Intr-o cratita se pune uleiul, untul, foile de dafin si usturoiul pe foc pentru 2-3 minute pina cind usturoiul capata o culoare aurie. Se adauga burta si se lasa sa scada cam 5-10 minute. Se arunca usturoiul. Se pune vinul si se lasa sa se evapore complet.
Dupa aceea se adauga rosiile, sare si piper dupa gust si se pune capacul. Se lasa la fiert 45 de minute. Se verifica din cind in cind sa nu se lipeasca si sa nu scada prea mult. Se adauga putina apa calda daca este nevoie. Se da capacul la o parte si se mai lasa pe foc cam 15 minute pina scade si este mai cremoasa.
Cind este gata se da deoparte si se pune parmezanul ras, se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca cam 5 minute dupa care se poate servii.
Se serveste cu paine prajita daca va place!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii