Se taie burta fisii subtiri si se clateste bine cu apa rece dupa care se lasa la scurs. Se taie ceapa, morcovul si telina cuburi. Intr-o cratita se pune uleiul, untul, foile de dafin si usturoiul pe foc pentru 2-3 minute pina cind usturoiul capata o culoare aurie. Se adauga burta si se lasa sa scada cam 5-10 minute. Se arunca usturoiul. Se pune vinul si se lasa sa se evapore complet.
Dupa aceea se adauga rosiile, sare si piper dupa gust si se pune capacul. Se lasa la fiert 45 de minute. Se verifica din cind in cind sa nu se lipeasca si sa nu scada prea mult. Se adauga putina apa calda daca este nevoie. Se da capacul la o parte si se mai lasa pe foc cam 15 minute pina scade si este mai cremoasa.
Cind este gata se da deoparte si se pune parmezanul ras, se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca cam 5 minute dupa care se poate servii.
Se serveste cu paine prajita daca va place!
Daca nu iti surade ideea de a folosi ovaz in deserturi, te asigur ca nu stii ce pierzi. Am folosit lapte de cocos si de...
Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiuneAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii