Morcovii se amestecă cu 3 linguri ulei de măsline, usturoiul în coajă și cimbrul. Se coc 45 minute, la 200 grade Celsius.
Baconul se prajeste 10 minute, într-o tigaie non-aderenta. Se scoate într-un bol și se lasă deoparte.
În aceeași tigaie, se pune unt, ulei de măsline, se prajeste ceapa 10 minute, se adaugă condimentele, cartofii, zarzavatul, se asezoneaza, apoi compoziția se transferă într-o oală de ciorbă, împreună cu un adaos de 2 litri apă.
Totul se fierbe 20 de minute, după acest interval de timp, se adaugă morcovii și usturoiul copt scos din coajă, pasta de tomate. Supa se mai fierbe 10 minute.
Se pasează, cine dorește, poate adauga puțină smantana de gatit, eu am preferat să las să se simtă savoarea naturală a morcovilor.
Se servește cu topping de bacon, crutoane, semințe și sos pesto.
Este o supă - cremă foarte sănătoasă, gustoasă, satioasa, rețetă proprie, iar dacă se renunța la bacon, se poate consuma și în perioada postului.
Pentru că mai aveam niște caramel condensat cu cacao și niște pișcoturi duo, m-am gândit să prepar această...
Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacaoDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii