1. Căliţi cepa mărunţită mic în uleiul/untul încins într-o tigaie mai înaltă până ce devine sticloasă. Adăugaţi boabele de porumb după ce le-aţi scurs de zeama din conservă. păstraţi zeama dacă nu aveţi smântână lichidă. căliţi 2 min., apoi adăugaţi apă cât să cuprindă ingredientele plus 3 degete, săraţi şi piperaţi, apoi daţi 2-3 clocote pentru ca să se întrepătrundă aromele.
2. Turnaţi smântâna lichidă şi fierbeţi, amestecând, cca. 5 min. (sau până ce devine destul de groasă pentru o supă-cremă). Dacâ folosiţi smântână normală, amestecaţi-o foarte bine cu un tel cu zeama din conserva de porumb până devine fluidă, apoi adăugaţi-o în tigaie şi fierbeţi-o ca şi când aţi fi folosit smântână lichidă. Dacă vi se pare prea groasă, adăugaţi apă şi mai daţi un clocot. Mixati cu blenderul până se face cremă.
Serviţi cu coriandru verde tocat mărunt pe deasupra şi crutoane.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii