Supa frantuzeasca de ceapa

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa frantuzeasca de ceapa

Ingrediente

  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ulei
  • 3 cepe galbene
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura de faina
  • 2 cuburi Maggi cu gust de afumatura
  • 500 ml de apa
  • 100 ml de vin alb
  • 500 ml de supa de vita
  • 8 felii de paine
  • 100 g de parmezan
  • 100 gr cascaval
  • Cimbru
  • Fulgi de chilli

Mod de preparare

Se pune untul si uleiul intr-o cratita, se adauga zaharul si cepele taiate solzisori subtiri. Acestea trebuie gatite la foc mediu, pentru 10 minute sau pana devin brun-aurii.
Se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza bine, apoi se adauga vinul, apa si supa de vita. Se reduce focul, acoperim vasul si se mai lasa supa la fiert 10-15 minute la foc mediu.
Se frig feliile de paine pe ambele parti.
Se pune supa supa in 4 boluri diferite. Deasupra supei se pun feliile de paine prajita si se presara cu parmezanul ras si cascaval.
Se dau bolurile cu supa la cuptor, pentru 5-10 minute, pana se topesc parmezanul si cascavalul.
Se serveste supa calda ornata cu cimbru, iar pentru un strop de “iuteala”, se pot presara fulgi de chilli.
Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune