Supa frantuzeasca de ceapa

Postat pe: 24-01-2017
(0)

Ingrediente

1 lingura de unt
1 lingura de ulei
3 cepe galbene
1 lingurita de zahar brun
1 lingura de faina
2 cuburi Maggi cu gust de afumatura
500 ml de apa
100 ml de vin alb
500 ml de supa de vita
8 felii de paine
100 g de parmezan
100 gr cascaval
Cimbru
Fulgi de chilli

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se pune untul si uleiul intr-o cratita, se adauga zaharul si cepele taiate solzisori subtiri. Acestea trebuie gatite la foc mediu, pentru 10 minute sau pana devin brun-aurii.
Se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza bine, apoi se adauga vinul, apa si supa de vita. Se reduce focul, acoperim vasul si se mai lasa supa la fiert 10-15 minute la foc mediu.
Se frig feliile de paine pe ambele parti.
Se pune supa supa in 4 boluri diferite. Deasupra supei se pun feliile de paine prajita si se presara cu parmezanul ras si cascaval.
Se dau bolurile cu supa la cuptor, pentru 5-10 minute, pana se topesc parmezanul si cascavalul.
Se serveste supa calda ornata cu cimbru, iar pentru un strop de “iuteala”, se pot presara fulgi de chilli.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa frantuzeasca de ceapa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa frantuzeasca de ceapa