Se curata salata verde, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Ceapa curatata si tocata marunt se caleste intr-o cratita in ulei infierbantat, dupa care se stinge cu zeama de la salata si se adauga apoi peste ea in oala, lasandu-se sa mai fiarba inca 20 de minute.
Slaninuta se taie cuburele, se prajeste si se pune in supa, cartoful se da pe razatoarea marunta, se adauga la supa. Smantana/iaurtul, galbenusurile si faina se amesteca bine cu telul si se subtiaza cu zeama din supa dupa care se adauga in oala. Albusurile se bat bine de tot, se prajesc, dupa ce s-au racit se taie patratele mici si se adauga la supa. Usturoiul curatat si pisat se amesteca cu sare, se subtiaza cu zeama si se adauga la supa. Se potriveste de sare si piper, se inchide aragazul.
Se serveste calda cu crutoane condimentate cu usturoi.
Cine doreste poate sa aduge in farfurie si parmesan ras.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii