Se pune pe foc 1, 5l apa cu 1-2 linguri de delikat, iar cand incepe sa fiarba, se sparg ouale deasupra apei si li se da drumul incet (ca sa ramana intregi si sa nu se imprastie albusul). Se mai adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba la foc mic.
Intre timp in untul topit prajim faina amestecand mereu, pana devine aurie, apoi adaugam usturoiul pisat si se toarna in supa.
La sfarsit adaugam piper macinat, smantana, patrunjel, amestecam, luam imediat de pe foc, acoperim vasul cu un capac si lasam sa stea 5 min, apoi se poate servi.
Fiecare farfurie (bol) va contine supa si cata 1 ou si se serveste cu crutoane de paine. Eu mai pun in supa si zarzavat(morcovi, patrunjel, pastarnac) taiat rondele si sotat (calit) in unt pentru a fi mai deasa.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii