Supa de Gris

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Supa de Gris

Ingrediente

  • pentru fiecare 250 ml de supa bun, de calitate nu de cub:
  • mrgreen: 1 lingura = 20 gr gris
  • Parmezan dupa gust (1-2 linguri rase pentru fiecare portie)

Mod de preparare

Mai intii pregatiti supa dupa gustul vostru si cind este gata o treceti prin strecuratoare mai intii prin cea cu guri mai mari si apoi printr-o strecuratoare fina speciala pentru supe.

Puneti supa filtrata la fiert si varsati in ploaie grisul, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute amestecand din cand in cand. Stangeti flacara si lasati sa se raceasca alte 5 minute. Serviti cu Parmezan ras.

Nu se adauga nimic altceva nici sare caci supa se presupune a fi deja sarata si oricum parmezaul aduce contributia lui sarata ... si nici piper sau alte condimente care nu fac altceva decit sa schimbe gustul.

Trebuie sa aiba consistenta unui gris ca pentru biberon: wink:
In original "minestrone di semolino" sau "semolino in brodo" este una dintre supele considerate extrem de sarace dar care cer ingrediente de calitate 8).

Este o supa pe care nu o veti putea minca niciodata intr-un restaurant in Italia tocmai pentru ca este mereu alaturata cu batrinetea.

Dar care este este o supa minunata si mai ales foarte delicata si gustoasa evident daca este facuta cum spuneam cu ingrediente de calitate. o supa de carne (clapon, gina, vita, curcan sau pui) facuta ca la carte si pe gustul vostru si un Parmezan de calitate fac din supa asta ceva extrem de delicat si foarte bun pentru o cina mai ales in lunile de iarna, o cina al carui fel 2 este important si deci e nevoie de felul intii mai simplu dar elegant.

La fel cum in ardeal se serveste supa cu taitei inclusiv la nunta caci e buna si deschide " usile " unui meniu bogat fara sa te faca sa te simti plin si satul de la inceput.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Bucataras.RO

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti