Supa de Gris

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Supa de Gris

Ingrediente

  • pentru fiecare 250 ml de supa bun, de calitate nu de cub:
  • mrgreen: 1 lingura = 20 gr gris
  • Parmezan dupa gust (1-2 linguri rase pentru fiecare portie)

Mod de preparare

Mai intii pregatiti supa dupa gustul vostru si cind este gata o treceti prin strecuratoare mai intii prin cea cu guri mai mari si apoi printr-o strecuratoare fina speciala pentru supe.

Puneti supa filtrata la fiert si varsati in ploaie grisul, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute amestecand din cand in cand. Stangeti flacara si lasati sa se raceasca alte 5 minute. Serviti cu Parmezan ras.

Nu se adauga nimic altceva nici sare caci supa se presupune a fi deja sarata si oricum parmezaul aduce contributia lui sarata ... si nici piper sau alte condimente care nu fac altceva decit sa schimbe gustul.

Trebuie sa aiba consistenta unui gris ca pentru biberon: wink:
In original "minestrone di semolino" sau "semolino in brodo" este una dintre supele considerate extrem de sarace dar care cer ingrediente de calitate 8).

Este o supa pe care nu o veti putea minca niciodata intr-un restaurant in Italia tocmai pentru ca este mereu alaturata cu batrinetea.

Dar care este este o supa minunata si mai ales foarte delicata si gustoasa evident daca este facuta cum spuneam cu ingrediente de calitate. o supa de carne (clapon, gina, vita, curcan sau pui) facuta ca la carte si pe gustul vostru si un Parmezan de calitate fac din supa asta ceva extrem de delicat si foarte bun pentru o cina mai ales in lunile de iarna, o cina al carui fel 2 este important si deci e nevoie de felul intii mai simplu dar elegant.

La fel cum in ardeal se serveste supa cu taitei inclusiv la nunta caci e buna si deschide " usile " unui meniu bogat fara sa te faca sa te simti plin si satul de la inceput.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia