Supa de Gris

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Supa de Gris

Ingrediente

  • pentru fiecare 250 ml de supa bun, de calitate nu de cub:
  • mrgreen: 1 lingura = 20 gr gris
  • Parmezan dupa gust (1-2 linguri rase pentru fiecare portie)

Mod de preparare

Mai intii pregatiti supa dupa gustul vostru si cind este gata o treceti prin strecuratoare mai intii prin cea cu guri mai mari si apoi printr-o strecuratoare fina speciala pentru supe.

Puneti supa filtrata la fiert si varsati in ploaie grisul, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute amestecand din cand in cand. Stangeti flacara si lasati sa se raceasca alte 5 minute. Serviti cu Parmezan ras.

Nu se adauga nimic altceva nici sare caci supa se presupune a fi deja sarata si oricum parmezaul aduce contributia lui sarata ... si nici piper sau alte condimente care nu fac altceva decit sa schimbe gustul.

Trebuie sa aiba consistenta unui gris ca pentru biberon: wink:
In original "minestrone di semolino" sau "semolino in brodo" este una dintre supele considerate extrem de sarace dar care cer ingrediente de calitate 8).

Este o supa pe care nu o veti putea minca niciodata intr-un restaurant in Italia tocmai pentru ca este mereu alaturata cu batrinetea.

Dar care este este o supa minunata si mai ales foarte delicata si gustoasa evident daca este facuta cum spuneam cu ingrediente de calitate. o supa de carne (clapon, gina, vita, curcan sau pui) facuta ca la carte si pe gustul vostru si un Parmezan de calitate fac din supa asta ceva extrem de delicat si foarte bun pentru o cina mai ales in lunile de iarna, o cina al carui fel 2 este important si deci e nevoie de felul intii mai simplu dar elegant.

La fel cum in ardeal se serveste supa cu taitei inclusiv la nunta caci e buna si deschide " usile " unui meniu bogat fara sa te faca sa te simti plin si satul de la inceput.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

Cine spune ca iarna nu poti face deserturi cu fructe la fel de gustoase ca si vara, se inseala. Eu mi-am congelat cateva...

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!