Se curata legumele, se taie marunt si se calesc impreuna cu uleiul bine incins si doua linguri de apa.
Separat se fierbe mazarea in apa cu sare pana cand boabele sunt bine patrunse.
Se adauga legumele calite peste mazare si se lasa sa fiarba impreuna cateva minute pana cand se intrepatrund gusturile.
Se scurg legumele, se pastreaza cateva rondele de morcov si zeama, iea restul se mixeaza. Se subtiaza cu zeama in care au fiert pana la consistenta dorita, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga mararul tocat fin si cascavalul ras.
Se servaste calda decorata cu felii subtiri de morcov fiert, tije de telina taiata rondele, crutoane si piper macinat proaspat.
Pentru ca am acceptat provocarea lui Bucataras si pentru ca am avut ingredientul secret = crema de vanilie, am pregatit...
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilieCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii