Supa Crema de Mazare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g mazare
  • 2 morcovi noi
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cascaval ras
  • marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata legumele, se taie marunt si se calesc impreuna cu uleiul bine incins si doua linguri de apa.

Separat se fierbe mazarea in apa cu sare pana cand boabele sunt bine patrunse.

Se adauga legumele calite peste mazare si se lasa sa fiarba impreuna cateva minute pana cand se intrepatrund gusturile.

Se scurg legumele, se pastreaza cateva rondele de morcov si zeama, iea restul se mixeaza. Se subtiaza cu zeama in care au fiert pana la consistenta dorita, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga mararul tocat fin si cascavalul ras.

Se servaste calda decorata cu felii subtiri de morcov fiert, tije de telina taiata rondele, crutoane si piper macinat proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Salata de legume pentru iarna
3
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Fanta
5
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta