Supa crema de linte rosie (de post)

Portii
6
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de linte rosie (de post)

Ingrediente

  • -300 gr linte rosie decojita
  • -2 cepe mijlocii taiate marunt
  • -2 linguri vegeta de legume sau mirodenia de legume
  • -60 ml ulei de masline
  • -1 lingurita piper negru
  • -1 lingura cumin
  • -sare dupa gust
  • -apa(4-5 pahare)

Mod de preparare


Este o supa foarte gustoasa, care se pregateste usor si intr-un timp foarte scurt.
Eu de obicei o gatesc in oala sub presiune, iesind ca o supa crema, fara a fi necesar sa o mai dau la blender.
Se caleste ceapa in uleiul de masline, dupa care adaugam lintea spalata si scursa de apa, apoi vom adauga si celalalte ingrediente.
Mai lasam sa se caleasca totul la un loc timp de 3 min apoi se adauga apa care trebuie sa acopere bine lintea, ca dupa fierbere lintea se ingroasa si se poate lipi de fundul oalei.
Se inchide oala si se lasa maxim 10-13 min, dupa care lasam sa scada presiunea si desidem oala si transferam supa in alta oala.
Supa va iesi consistenta ca o crema, daca simtim ca e prea densa putem adauga apa clocotita si mai lasam sa dea un clocot.
Se serveste cu lamaie si crutoane, desigur si alaturi de alte legume de sezon (ridichi, ceapa verde, ardei dulce, ardei iute..etc.).
In post se poate servi ca si un pranz usor, alaturi de alte aperitive, in cazul meu am pregatit paine cu usturoi si margarina, am exclus untul, fiind un meniu de post.
Este o supa foarte satioasa si dintre cele mai gustoase. Eu chiar o recomand in perioada postului , pentru ca lintea rosie este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat, este bogata in proteine ii saraca in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.Alaturi de minerale, lintea se mai remarca si prin continutul important de vitamine, in special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9).


Va doresc:
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Basbousa (reteta video)
Bucataras.RO

Basbousa (reteta video)

Basbousa este o prajitura insiropata specifica Orientului Mijlociu si tarilor din Africa de Nord. Aceasta prajitura se face...

Basbousa (reteta video)
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola