Supa crema de linte rosie (de post)

Portii
6
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de linte rosie (de post)

Ingrediente

  • -300 gr linte rosie decojita
  • -2 cepe mijlocii taiate marunt
  • -2 linguri vegeta de legume sau mirodenia de legume
  • -60 ml ulei de masline
  • -1 lingurita piper negru
  • -1 lingura cumin
  • -sare dupa gust
  • -apa(4-5 pahare)

Mod de preparare


Este o supa foarte gustoasa, care se pregateste usor si intr-un timp foarte scurt.
Eu de obicei o gatesc in oala sub presiune, iesind ca o supa crema, fara a fi necesar sa o mai dau la blender.
Se caleste ceapa in uleiul de masline, dupa care adaugam lintea spalata si scursa de apa, apoi vom adauga si celalalte ingrediente.
Mai lasam sa se caleasca totul la un loc timp de 3 min apoi se adauga apa care trebuie sa acopere bine lintea, ca dupa fierbere lintea se ingroasa si se poate lipi de fundul oalei.
Se inchide oala si se lasa maxim 10-13 min, dupa care lasam sa scada presiunea si desidem oala si transferam supa in alta oala.
Supa va iesi consistenta ca o crema, daca simtim ca e prea densa putem adauga apa clocotita si mai lasam sa dea un clocot.
Se serveste cu lamaie si crutoane, desigur si alaturi de alte legume de sezon (ridichi, ceapa verde, ardei dulce, ardei iute..etc.).
In post se poate servi ca si un pranz usor, alaturi de alte aperitive, in cazul meu am pregatit paine cu usturoi si margarina, am exclus untul, fiind un meniu de post.
Este o supa foarte satioasa si dintre cele mai gustoase. Eu chiar o recomand in perioada postului , pentru ca lintea rosie este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat, este bogata in proteine ii saraca in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.Alaturi de minerale, lintea se mai remarca si prin continutul important de vitamine, in special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9).


Va doresc:
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
5
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Paste cu ciuperci si pui
Bucataras.RO

Paste cu ciuperci si pui

Paste cu ciuperci si pui
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala