Supa Crema de Dovleac in Varianta Raw Vegana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Dovleac in Varianta Raw Vegana

Ingrediente

  • -500 g dovleac curatat si taiat in bucati
  • -50 g ulei de masline extravirgin presat la rece
  • -70 g muguri de pin
  • -1 crenguta rosmarin, marar sau patrunjel prospat
  • -100 g rosie (1 buc )
  • -1 catel de usturoi romanesc
  • -40 g sirop de agave
  • -500 g apa calda la 40 grade
  • -3 g sare roz de Himalaya (cunoscuta ca fiind sarea cu cel mai mare grad de puritate, nefiind nici iodata si nici rafinata)

Mod de preparare

Pentru pranzul de astazi va propun o supa miraculoasa!

Dovleacul, acest superaliment cu gust dulce si foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate, cum ar fi: imbunatatirea vederii, datorita continutului ridicat in vitamina a, ajuta la scaderea in greutate, avand un procent foarte redus de calorii si fiind bogat in fibre iar continutul bogat in beta caroten ajuta la prevenirea cancerului.

Reteta am gasit-o in cartea „Bucataria bazata pe cruditati si alimente vii”, scrisa de Doreen Virtue si Jenny Ross.

Prepararea supei:
1. Se amesteca toate ingredientele intr-un blender de mare putere pana cand devin o pasta fina.

2. Toarna supa in farfurii, adauga crenguta de rozmarin, marar sau patrunjel proaspat si serveste-o cu chipsuri raw vegane din dovleac.

3. Pentru pastrare se poate pune intr-un vas vidat la frigider pentru maxim 5 zile.

4. Pentru a o servi calda se poate incalzi la cuptorul reglat pe maxim 40 grade timp de 20 minute sau se incalzeste la foc mic, fiind controlata in permanenta cu un termemetru pentru a nu depasi 40 grade.

Va doresc Pofta Buna!
Cu chipsuri din dovleac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie