Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Postat pe: 07-11-2018
(0)

Ingrediente

2-3 felii groase de 1 cm de dovleac placintar
1 gutuie potrivit de mare
1 cartof mare
1 ceapa rosie
5 felii de jambon
ulei
sare
piper
1 lingurita de legume deshidratate fara sare
1 lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, busuioc, piper)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica. Ceapa se taie marunt.
Se incing 50 ml ulei si se prajeste jambonul(o parte taiat in patratele mici, o parte pus pe scobitori de bambus care dupa prajire, se vor indeparta) impreuna cu cateva cubulete mici de dovleac ce vor ajuta la decorarea supei si care se scot pe o farfurie. Se caleste in uleiul ramas, dovleacul, gutuia si cartoful ras, ceapa rosie, pana ce incep sa se inmoaie si sa sticleasca la culoare; se adauga o 100 ml apa si se lasa sa fiarba inabusit cu condimentele uscate, sarea si legumele deshidratate, cca. 15-20 minute. Se potriveste gustul cu sare si piper si se varsa totul in cana de blender. Adaugam si un strop de ulei de masline si se da totul la blender pana obtinem o supa cremoasa la consistenta dorita. Se serveste decorata cu cubuletele de dovleac si jambonul prajit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon