Ingrediente

Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
• 800 de grame de dovleac
• 1 morcov
• 1 rădăcină de păstârnac
• 2 cartofi
• 1 ceapă mică
• 1 căţel de usturoi
• 2 linguri de unt
• 1,5 litri de supă de pui
• 1 litru de apă
• 1/2 linguriţă de sare
• 1/4 linguriţă de piper alb
• 1/4 linguriţă de chimen măcinat
• 1/4 linguriţă de coriandru măcinat
• 1 linguriţă de turmeric
• un vârf de cuţit de nucşoară.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Spălaţi, curăţaţi şi tocaţi cubuleţe morcovul, păstârnacul, cartofii, ceapa, usturoiul şi dovleacul din care scoateţi şi seminţele.
Puneţi untul să se încingă, apoi adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi păstârnacul.
Cînd sunt călite, adăugaţi supa de pui, apa, dovleacul şi îl lăsaţi să fiarbă 10 minute. Adăugaţi cartofii, sare şi lăsaţi să mai fiarbă aproximativ 10 minute, până sunt bine pătrunse.
Luaţi supa de pe foc, o lăsaţi să se răcească puţin şi o puneţi într-un blender şi o mixaţi până devine o pastă. Adăugaţi piperul alb măcinat, chimenul, coriandrul, turmericul, nucşoara şi o puneţi în bolurile de supă.
Puteţi să o serviţi cu crutoane de pâine sau seminţe prăjite de dovleac.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa crema de dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa crema de dovleac