Supa crema de dovleac

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
  • • 800 de grame de dovleac
  • • 1 morcov
  • • 1 rădăcină de păstârnac
  • • 2 cartofi
  • • 1 ceapă mică
  • • 1 căţel de usturoi
  • • 2 linguri de unt
  • • 1,5 litri de supă de pui
  • • 1 litru de apă
  • • 1/2 linguriţă de sare
  • • 1/4 linguriţă de piper alb
  • • 1/4 linguriţă de chimen măcinat
  • • 1/4 linguriţă de coriandru măcinat
  • • 1 linguriţă de turmeric
  • • un vârf de cuţit de nucşoară.

Mod de preparare

Spălaţi, curăţaţi şi tocaţi cubuleţe morcovul, păstârnacul, cartofii, ceapa, usturoiul şi dovleacul din care scoateţi şi seminţele.
Puneţi untul să se încingă, apoi adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi păstârnacul.
Cînd sunt călite, adăugaţi supa de pui, apa, dovleacul şi îl lăsaţi să fiarbă 10 minute. Adăugaţi cartofii, sare şi lăsaţi să mai fiarbă aproximativ 10 minute, până sunt bine pătrunse.
Luaţi supa de pe foc, o lăsaţi să se răcească puţin şi o puneţi într-un blender şi o mixaţi până devine o pastă. Adăugaţi piperul alb măcinat, chimenul, coriandrul, turmericul, nucşoara şi o puneţi în bolurile de supă.
Puteţi să o serviţi cu crutoane de pâine sau seminţe prăjite de dovleac.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)