Puneti la fiert in apa sau in supa vegetala cit sa o acopere, cu putina sare, o 1/2 de conopida rupta / taiat in bucati mici.
Cind conopida e fiarta pe jumatate adaugati si perele curatate de coaja (sau nu, depinde cum va place), dar obligatoriu taiate bucati si curatate de cotor.
Lasati sa fiarba pina cind conopida e foarte moale.
Scurgeti apa/supa lasind cam un cm pe fundul oalei impreuna cu perele si conopida fiarta. Introduceti mixerul vertical sau varsati in blender (dar in acest caz aveti grija ca e fierbinte). Mixati pina cind obtineti o crema.
Varsati crema obtinuta inapoi in oala (daca ati mixat in blender) si puneti pe foc ff mic, adaugati brinza Brie (curatata de coaja si taiata pe cit posibil in bucati) si amestecti ca sa se topeasca. Chiar daca nu se topeste de tot si mai ramin bucatele nu este o problema, e buna oricum.
Separat intr-o tava de cuptor asezati felii de para simple sau invelite in bacon, cuburi de piine pentru crutoane (eu n-am pus piine) si asezati tava sub gratarul de sus al cuptorului, incalziti pina cind se rumenesc putin, mai ales baconul.
Serviti supa cremoasa cu ornament din para (cu sau fara bacon) sau crutoane.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii