Supa Crema de Conopida si Pere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Conopida si Pere

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 1/2 de conopida medie
  • 2 pere de toamna din cele mai tari
  • 50-100 gr de brinza Brie
  • sare
  • piper macinat proaspat direct in farfurie
  • nucsoara rasa proaspat direct in farfurie
  • Facultativ pentru servit:
  • 1 para
  • bacon
  • smantina
  • crutoane

Mod de preparare

Puneti la fiert in apa sau in supa vegetala cit sa o acopere, cu putina sare, o 1/2 de conopida rupta / taiat in bucati mici.

Cind conopida e fiarta pe jumatate adaugati si perele curatate de coaja (sau nu, depinde cum va place), dar obligatoriu taiate bucati si curatate de cotor.

Lasati sa fiarba pina cind conopida e foarte moale.

Scurgeti apa/supa lasind cam un cm pe fundul oalei impreuna cu perele si conopida fiarta. Introduceti mixerul vertical sau varsati in blender (dar in acest caz aveti grija ca e fierbinte). Mixati pina cind obtineti o crema.

Varsati crema obtinuta inapoi in oala (daca ati mixat in blender) si puneti pe foc ff mic, adaugati brinza Brie (curatata de coaja si taiata pe cit posibil in bucati) si amestecti ca sa se topeasca. Chiar daca nu se topeste de tot si mai ramin bucatele nu este o problema, e buna oricum.

Separat intr-o tava de cuptor asezati felii de para simple sau invelite in bacon, cuburi de piine pentru crutoane (eu n-am pus piine) si asezati tava sub gratarul de sus al cuptorului, incalziti pina cind se rumenesc putin, mai ales baconul.

Serviti supa cremoasa cu ornament din para (cu sau fara bacon) sau crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie