Supa Crema de Conopida si Pere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Conopida si Pere

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 1/2 de conopida medie
  • 2 pere de toamna din cele mai tari
  • 50-100 gr de brinza Brie
  • sare
  • piper macinat proaspat direct in farfurie
  • nucsoara rasa proaspat direct in farfurie
  • Facultativ pentru servit:
  • 1 para
  • bacon
  • smantina
  • crutoane

Mod de preparare

Puneti la fiert in apa sau in supa vegetala cit sa o acopere, cu putina sare, o 1/2 de conopida rupta / taiat in bucati mici.

Cind conopida e fiarta pe jumatate adaugati si perele curatate de coaja (sau nu, depinde cum va place), dar obligatoriu taiate bucati si curatate de cotor.

Lasati sa fiarba pina cind conopida e foarte moale.

Scurgeti apa/supa lasind cam un cm pe fundul oalei impreuna cu perele si conopida fiarta. Introduceti mixerul vertical sau varsati in blender (dar in acest caz aveti grija ca e fierbinte). Mixati pina cind obtineti o crema.

Varsati crema obtinuta inapoi in oala (daca ati mixat in blender) si puneti pe foc ff mic, adaugati brinza Brie (curatata de coaja si taiata pe cit posibil in bucati) si amestecti ca sa se topeasca. Chiar daca nu se topeste de tot si mai ramin bucatele nu este o problema, e buna oricum.

Separat intr-o tava de cuptor asezati felii de para simple sau invelite in bacon, cuburi de piine pentru crutoane (eu n-am pus piine) si asezati tava sub gratarul de sus al cuptorului, incalziti pina cind se rumenesc putin, mai ales baconul.

Serviti supa cremoasa cu ornament din para (cu sau fara bacon) sau crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Cornulete cu rahat
Bucataras.RO

Cornulete cu rahat

Este reteta mamei soacre, o face de cate ori este o sarbatoare si imarte pentru pomenirea mortilor. Ieri am fost si am facut...

Cornulete cu rahat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!