Se curata cartofii, se taie cuburi potrivit de mari si se pun la fiert cu apa.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; in timp ce se prajeste ceapa, se taie morcovii felii si se pun peste ceapa, se lasa sa se prajeasca cam atat cat se trece la alt nivel, se taie ardeiul gras si gogosarul, cubulete si se pun in tigaie, se amesteca si se lasa sa se patrunda, se adauga gogoneaua taiata felii fine si rosiile cuburi, se lasa sa fiarba totul la foc potrvit pana cand sunt toate fierte. Se adauga sare dupa gust.
Cand sunt fierte, se toarna in oala cu cartofi, dar sa fie dupa ce cartofii sunt fierti, rosiile au proprietatea de a intari cartofii si deci recomand sa fie puse dupa ce cartofiii sunt fierti. Se adauga chisleacul si se lasa sa clocoteasca cam 5 minute, se opreste focul si se sparg oua deasupra peste ciorba, asa intregi, bunica le dadea drumul si le amesteca cu o furculita sa se transforme in zdrente, dar noi le lasam intregi, sunt foarte bune si pot inlocui carnea cu mare succes.
Se serveste cu ardei iuti, dupa ce se toaca leustean verde.
Sa aveti pofta, dragilor!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii