Frecati bine grasimea, care a fost tinuta cateva ore la temperatura camerei.
Separat, intr-un bol, bateti bine ouale, cu o furculita, aproximativ 5 min., ca sa se inglobeze cat mai mult aer. Amestecati grasimea cu ouale batute si adaugati grisul in ploaie, continuand baterea, iar la sfarsit puneti verdeata, sarea si nucsoara (dupa gust). Lasati cateva minute sa stea pentru ca grisul sa inglobeze cantitatea de apa din ou. Astfel legarea de mai tarziu, prin fierbere, sa se faca cu mai multa usurinta.
Puneti intr-o craticioara, pe foc, 1/2 din cantitatea de supa si dati in clocot. Cu ajutorul unei linguri de supa, scufundata de fiecare data in supa fierbinte, luati din compozitia cu gris si puneti-o in vasul de pe foc (daca veti scufunfa lingura cu continutul ei, in lichidul fierbinte, acesta se va desprinde singur de pe lingura ).
Dupa ce ati terminat de pus tot amestecul in supa, lasati sa fiarba moderat, la foc mijlociu, cu vasul acoperit, pana ce galustele sunt aproape fierte, asta insemnand aproximativ 5 min.
Turnati apoi, peste ele, 100 ml apa rece, acoperiti vasul din nou, dati focul foarte mic si lasati sa fiarba mocnit pana ce galustele sunt fierte complet.
Grisul de grau dur este mai inchis la culoare decat grisul de grau moale. Prin fierberea lui se obtine o compozitie foarte usor cleioasa, mai tare (cat sa-l lege in galusca), dar in care se simte bobul. Este ideala pentru galuste.
Daca il gasiti nu ezitati sa-l cumparati si sa-l folositi la pregatirea galustelor.
Veti fi incantate de rezultat!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii