Galuste Din Gris, cu Verdeata, Pentru Supa

Complexitate
redusa
Galuste Din Gris, cu Verdeata, Pentru Supa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • -40 g untura (unt moale)
  • -sare
  • -nucsoara
  • -1 ou
  • -1 galbenus
  • -100 g gris de grau dur
  • -1 lingura verdeata tocata

Mod de preparare

Frecati bine grasimea, care a fost tinuta cateva ore la temperatura camerei.

Separat, intr-un bol, bateti bine ouale, cu o furculita, aproximativ 5 min., ca sa se inglobeze cat mai mult aer. Amestecati grasimea cu ouale batute si adaugati grisul in ploaie, continuand baterea, iar la sfarsit puneti verdeata, sarea si nucsoara (dupa gust). Lasati cateva minute sa stea pentru ca grisul sa inglobeze cantitatea de apa din ou. Astfel legarea de mai tarziu, prin fierbere, sa se faca cu mai multa usurinta.

Puneti intr-o craticioara, pe foc, 1/2 din cantitatea de supa si dati in clocot. Cu ajutorul unei linguri de supa, scufundata de fiecare data in supa fierbinte, luati din compozitia cu gris si puneti-o in vasul de pe foc (daca veti scufunfa lingura cu continutul ei, in lichidul fierbinte, acesta se va desprinde singur de pe lingura ).

Dupa ce ati terminat de pus tot amestecul in supa, lasati sa fiarba moderat, la foc mijlociu, cu vasul acoperit, pana ce galustele sunt aproape fierte, asta insemnand aproximativ 5 min.

Turnati apoi, peste ele, 100 ml apa rece, acoperiti vasul din nou, dati focul foarte mic si lasati sa fiarba mocnit pana ce galustele sunt fierte complet.

Grisul de grau dur este mai inchis la culoare decat grisul de grau moale. Prin fierberea lui se obtine o compozitie foarte usor cleioasa, mai tare (cat sa-l lege in galusca), dar in care se simte bobul. Este ideala pentru galuste.

Daca il gasiti nu ezitati sa-l cumparati si sa-l folositi la pregatirea galustelor.
Veti fi incantate de rezultat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Muffins cu visine
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti