Cureți dovleacul de coaj,ă îl dai pe răzătoare și îl amesteci cu puțină sare, îl pui deoparte până vei avea nevoie de el.
Cureți ceapa, morcovul, ardeiul. Toci mărunt ceapa și ardeiul, iar morcovul îl dai pe răzătoare. Într-o oală, încingi 2 linguri de ulei și călești ceapa, morcovul și ardeiul. Cand sunt călite legumele, adaugi costița și mai lasi câteva minute. Se adaugă dovleacul stors, usturoiul tocat, piperul si 2 l de apa. Lași pe foc până dovleacul este fiert. Între timp, bați oul cu cele 10 linguri de lapte acru, iar când ciorba este fiartă, iei de pe foc, torni compozitia, amestecand bine, adaugi smântâna, pătrunjelul, condimenteazi după gust și adaugi crenguța de cimbru pe care o lași în ciorbă să-i dea un gust special.
MAMALIGA
Fierbi cartofii ca și pentru piure, când sunt gata, verși 3/4 din apa în care au fiert , adaugi făina, sarea și lași 1 minut pe foc să fiarbă toate. Iei de pe foc, amesteci bine cu făcălețul , o netezești deasupra, după care o pui din nou pe foc pentru înca 1 minut sau mai putin apoi o răstorni și o servești alături de ciorba de dovleac, pusă în farfuria bunicii ca sa-ți aduci aminte de vremurile trecute si de mancarea romaneasca cu gust bun gatita cu suflet si iubire.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatVazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii