Ciorba de dovleac si mamaliga cu cartofi

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de dovleac si mamaliga cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg dovleac
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 200 g costiță sau slanina
  • 1 ou
  • 1 legatură de pătrunjel verde,o crenguță de cimbru
  • 2 căței de usturoi
  • 10 linguri lapte acru
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare,piper
  • INGREDIENTE PENTRU MĂMĂLIGA CU CARTOFI
  • 1,5 kg cartofi
  • 200 g făină de mălai
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare


Cureți dovleacul de coaj,ă îl dai pe răzătoare și îl amesteci cu puțină sare, îl pui deoparte până vei avea nevoie de el.
Cureți ceapa, morcovul, ardeiul. Toci mărunt ceapa și ardeiul, iar morcovul îl dai pe răzătoare. Într-o oală, încingi 2 linguri de ulei și călești ceapa, morcovul și ardeiul. Cand sunt călite legumele, adaugi costița și mai lasi câteva minute. Se adaugă dovleacul stors, usturoiul tocat, piperul si 2 l de apa. Lași pe foc până dovleacul este fiert. Între timp, bați oul cu cele 10 linguri de lapte acru, iar când ciorba este fiartă, iei de pe foc, torni compozitia, amestecand bine, adaugi smântâna, pătrunjelul, condimenteazi după gust și adaugi crenguța de cimbru pe care o lași în ciorbă să-i dea un gust special.

 MAMALIGA
Fierbi cartofii ca și pentru piure, când sunt gata, verși 3/4 din apa în care au fiert , adaugi făina, sarea și lași 1 minut pe foc să fiarbă toate. Iei de pe foc, amesteci bine cu făcălețul , o netezești deasupra, după care o pui din nou pe foc pentru înca 1 minut sau mai putin apoi o răstorni și o servești alături de ciorba de dovleac, pusă în farfuria bunicii ca sa-ți aduci aminte de vremurile trecute si de mancarea romaneasca cu gust bun gatita cu suflet si iubire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia