Ciorba de dovleac si mamaliga cu cartofi

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de dovleac si mamaliga cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg dovleac
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 200 g costiță sau slanina
  • 1 ou
  • 1 legatură de pătrunjel verde,o crenguță de cimbru
  • 2 căței de usturoi
  • 10 linguri lapte acru
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare,piper
  • INGREDIENTE PENTRU MĂMĂLIGA CU CARTOFI
  • 1,5 kg cartofi
  • 200 g făină de mălai
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare


Cureți dovleacul de coaj,ă îl dai pe răzătoare și îl amesteci cu puțină sare, îl pui deoparte până vei avea nevoie de el.
Cureți ceapa, morcovul, ardeiul. Toci mărunt ceapa și ardeiul, iar morcovul îl dai pe răzătoare. Într-o oală, încingi 2 linguri de ulei și călești ceapa, morcovul și ardeiul. Cand sunt călite legumele, adaugi costița și mai lasi câteva minute. Se adaugă dovleacul stors, usturoiul tocat, piperul si 2 l de apa. Lași pe foc până dovleacul este fiert. Între timp, bați oul cu cele 10 linguri de lapte acru, iar când ciorba este fiartă, iei de pe foc, torni compozitia, amestecand bine, adaugi smântâna, pătrunjelul, condimenteazi după gust și adaugi crenguța de cimbru pe care o lași în ciorbă să-i dea un gust special.

 MAMALIGA
Fierbi cartofii ca și pentru piure, când sunt gata, verși 3/4 din apa în care au fiert , adaugi făina, sarea și lași 1 minut pe foc să fiarbă toate. Iei de pe foc, amesteci bine cu făcălețul , o netezești deasupra, după care o pui din nou pe foc pentru înca 1 minut sau mai putin apoi o răstorni și o servești alături de ciorba de dovleac, pusă în farfuria bunicii ca sa-ți aduci aminte de vremurile trecute si de mancarea romaneasca cu gust bun gatita cu suflet si iubire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie