Ciorba bogata de pui cu paste integrale

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Ciorba bogata de pui cu paste integrale

Ingrediente

  • 1O caserola cu spate și spinări de pui de la Puiul Fermierului
  • 1 telina mica
  • 3 morcovi medii
  • 2 pastarnaci
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 cepe albe
  • 4 fire de usturoi verde
  • 200 de grame paste integrale
  • 2, 5 litri apă
  • sare, piper, după gust
  • 1 legătură marar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • 2 linguri tarhon uscat
  • 4 linguri de ketchup de casă
  • 1 jumătate de linguriță pastă de ardei iute
  • 1 linguriță pudră de curry picantă
  • sucul de la o lămâie
  • ulei de rapita 5 linguri și extra, după nevoie
  • smantana fermentata

Mod de preparare

Într-o oala cu capacitate de 3 litri, se incing 3 linguri ulei, se adaugă puiul spălat , puțină sare, cele două cepe albe curățate de coajă și tăiate în patru, un pastarnac curățat și feliat în bucăți mai mari, puțină sare. Toate aceste ingrediente se îndepărtează la final, când ciorba este gata.
Ingredientele enunțate anterior se calesc pret de cca. 10 minute, până capătă o culoare frumoasa, aurie, apoi se toarnă apa și se pun la fiert 30 de minute.
Între timp, se curăță și se toacă mărunt restul legumelor, se pregatesc condimentele, ierburile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se adaugă 2 linguri de ulei și se calesc cca. 5 minute usturoiul verde, apoi 10 minute, restul legumelor, la final, se amesteca bine cu condimentele, verdeturile tocate cam cate o jumătate din fiecare legătură).
Compoziția rezultată se adaugă peste pui, se mai fierbe 30 de minute, urmează pastele integrale care se mai fierb 15 minute, apoi smantana de gatit și zeama de lămâie, încă un pahar de apă călduță. Se mai dă un clocot la final și ciorba este gata!
Se servește cu smantana fermentata, pătrunjel și marar.
Este o ciorbă foarte satioasa, consistenta, rețetă proprie, din acest motiv am denumit-o ciorbă bogată!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
3
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
5
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Desert bomboane Raffaello
Bucataras.RO

Desert bomboane Raffaello

Reteta pentru un picnic reusit

Desert bomboane Raffaello
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura