Într-o oala cu capacitate de 3 litri, se incing 3 linguri ulei, se adaugă puiul spălat , puțină sare, cele două cepe albe curățate de coajă și tăiate în patru, un pastarnac curățat și feliat în bucăți mai mari, puțină sare. Toate aceste ingrediente se îndepărtează la final, când ciorba este gata.
Ingredientele enunțate anterior se calesc pret de cca. 10 minute, până capătă o culoare frumoasa, aurie, apoi se toarnă apa și se pun la fiert 30 de minute.
Între timp, se curăță și se toacă mărunt restul legumelor, se pregatesc condimentele, ierburile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se adaugă 2 linguri de ulei și se calesc cca. 5 minute usturoiul verde, apoi 10 minute, restul legumelor, la final, se amesteca bine cu condimentele, verdeturile tocate cam cate o jumătate din fiecare legătură).
Compoziția rezultată se adaugă peste pui, se mai fierbe 30 de minute, urmează pastele integrale care se mai fierb 15 minute, apoi smantana de gatit și zeama de lămâie, încă un pahar de apă călduță. Se mai dă un clocot la final și ciorba este gata!
Se servește cu smantana fermentata, pătrunjel și marar.
Este o ciorbă foarte satioasa, consistenta, rețetă proprie, din acest motiv am denumit-o ciorbă bogată!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatFursecuri by Laurita,foarte bune au iesit http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-lamaie-79110.html
Fursecuri cu lamaieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii