Ciorba bogata de pui cu paste integrale

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Ciorba bogata de pui cu paste integrale

Ingrediente

  • 1O caserola cu spate și spinări de pui de la Puiul Fermierului
  • 1 telina mica
  • 3 morcovi medii
  • 2 pastarnaci
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 cepe albe
  • 4 fire de usturoi verde
  • 200 de grame paste integrale
  • 2, 5 litri apă
  • sare, piper, după gust
  • 1 legătură marar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • 2 linguri tarhon uscat
  • 4 linguri de ketchup de casă
  • 1 jumătate de linguriță pastă de ardei iute
  • 1 linguriță pudră de curry picantă
  • sucul de la o lămâie
  • ulei de rapita 5 linguri și extra, după nevoie
  • smantana fermentata

Mod de preparare

Într-o oala cu capacitate de 3 litri, se incing 3 linguri ulei, se adaugă puiul spălat , puțină sare, cele două cepe albe curățate de coajă și tăiate în patru, un pastarnac curățat și feliat în bucăți mai mari, puțină sare. Toate aceste ingrediente se îndepărtează la final, când ciorba este gata.
Ingredientele enunțate anterior se calesc pret de cca. 10 minute, până capătă o culoare frumoasa, aurie, apoi se toarnă apa și se pun la fiert 30 de minute.
Între timp, se curăță și se toacă mărunt restul legumelor, se pregatesc condimentele, ierburile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se adaugă 2 linguri de ulei și se calesc cca. 5 minute usturoiul verde, apoi 10 minute, restul legumelor, la final, se amesteca bine cu condimentele, verdeturile tocate cam cate o jumătate din fiecare legătură).
Compoziția rezultată se adaugă peste pui, se mai fierbe 30 de minute, urmează pastele integrale care se mai fierb 15 minute, apoi smantana de gatit și zeama de lămâie, încă un pahar de apă călduță. Se mai dă un clocot la final și ciorba este gata!
Se servește cu smantana fermentata, pătrunjel și marar.
Este o ciorbă foarte satioasa, consistenta, rețetă proprie, din acest motiv am denumit-o ciorbă bogată!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
5
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

Delicii de Paste Va invit sa incercati o prajitura delicioasa cu mere. Data viitoare cand o voi face, voi pune cel putin 1.5...

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat