1. Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete apoi pune-o la fiert in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne intregi, dar la final trebuie sa le scoti si sa tai carnea in bucatele mici. Daca le tai de la inceput, fierb mai repede.
2. Intre timp, taie zarzavaturile cuburi: morcovul, radacina de patrunjel, pastarnacul. Pune-le pe toate intr-un castron, avand aceeasi textura vor fierbe la fel de repede, de aceea fii atent sa le tai cuburi relativ egale. Taie si radacina de telina, pastreaza frunzele de telina pentru final.
3. Taie si ceapa si cartofii. Ceapa taie cubulete foarte mici, iar cartofii o idee mai mari.Daca zarzavaturile sunt ok sa fie al dente in ciorba, pentru ca asa se vor mentine mai mult timp proprietatile nutritive, atunci cand vine vorba de cartof si ceapa este exact invers: ele trebuie sa fie fierte.
4. Dupa ce apa a inceput sa fiarba, ia spuma care se formeaza deasupra. Cand carnea e aproape fiarta ( gust-o!), poti sa calesti zarzavaturile. Incinge intr-o tigai putin ulei si celeste ceapa, morcovuii, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina. Le calesti bine pana devin transparente: astfel legumele vor avea un gust mult mai intens.
5. Cand sunt gata, pune-le peste carnea aproape fiarta. Potriveste de sare si piper si apoi pune mazarea si fasolea verde. Fierb destul de repede, mai ales c-au fost congelate initial.
6. Dupa 15 minute, incerca si legumele sa vezi daca s-au fiert. Daca legumele au fiert, pune rosiile direct in ciorba, dupa ce ai dat focul mic. . Se pun la final pentru ca incetinesc fierberea. Dupa cateva minute scoate-le, lasa-le sa se raceasca, decojeste-le, toaca pupla si pune-o inapoi in oala.
7. Urmeaza borsul, pui 1l sau mai putin, in functie de cat de acra vrei sa fie ciorba si mai lasi sa fiarba cateva minute. Gusta, pottriveste iar de sare si e aproape gata. Pune deasupra o mana de leustean tocat marunt si frunze de telina, tocate tot marunt. Cine vrea poate manca cu smantana
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii