Ciorba de Salata

Complexitate
redusa
Ciorba de Salata

Ingrediente

  • 1 1/2 kg salata verde (laptuca) in functie de gustul fiecaruia
  • 6-7 l apa (in functie de densitatea ciorbei)
  • 13 oua
  • 900 g smantana
  • 400 g costita afumata
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • o legatura marar
  • 100 ml otet (eu am folosit otet de mere, facut in casa) sau mai mult in functie de gustul fiecaruia
  • 200 ml ulei
  • piper, sare si vegeta (cu gust de gaina) dupa gust

Mod de preparare

Costita afumata se taie cubulete si se caleste la foc mic in 100 ml ulei.

Apa se pune la fiert intr-o oala mare( toata apa se pune de la inceput). Ceapa se taie marunt si se fierbe cu morcovul dat pe razatoare.

Dupa ce costita afumata s-a calit putin se adauga peste ceapa si morcov, impreuna cu uleiul in care s-a calit.

Salata verde (laptuca) se taie fasii subtiri, care se adauga peste ceapa, morcov si costita. Salata l-a inceput va parea prea multa, dar dupa fierbere aceasta se va rari treptat.

In timp ce salata fierbe se separa ouale, pentru a face doua compozitii diferite din acestea. Intr-un vas se pun cinci galbenusuri, iar in altul albusurile ramase de la cele cinci galbenusuri si restul de oua.

Din cele cinci albusuri si restul de oua se face o paparada (omleta) in 100ml ulei, iar spre sfarsit se adauga mararul tocat marunt. Cand salata s-a fiert se adauga paparada si se mai lasa 10 minute, dupa care se adauga sare, piper si vegeta dupa gust.
Galbenusurile ramase (cele cinci) se amesteca cu smantana bine (se poate amesteca si cu mixerul), dupa care se toarna treptat ciorba in acestea. Cand compozitia de oua s-a diluat, se toarna in oala cu ciorba amestecand continuu.

Urmatorul pas este adaugarea otetului, si bineinteles oprirea focului.
Ciorba se serveste calda cu marar presarat pe deasupra.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
3
Dulciuri

Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
Prajitura cu capsuni si bezea
4
Dulciuri

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea
Parteneri
Bors de dovlecei
Bucataras.RO

Bors de dovlecei

Bors de dovlecei
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri