Ciorba de Salata

Complexitate
redusa
Ciorba de Salata

Ingrediente

  • 1 1/2 kg salata verde (laptuca) in functie de gustul fiecaruia
  • 6-7 l apa (in functie de densitatea ciorbei)
  • 13 oua
  • 900 g smantana
  • 400 g costita afumata
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • o legatura marar
  • 100 ml otet (eu am folosit otet de mere, facut in casa) sau mai mult in functie de gustul fiecaruia
  • 200 ml ulei
  • piper, sare si vegeta (cu gust de gaina) dupa gust

Mod de preparare

Costita afumata se taie cubulete si se caleste la foc mic in 100 ml ulei.

Apa se pune la fiert intr-o oala mare( toata apa se pune de la inceput). Ceapa se taie marunt si se fierbe cu morcovul dat pe razatoare.

Dupa ce costita afumata s-a calit putin se adauga peste ceapa si morcov, impreuna cu uleiul in care s-a calit.

Salata verde (laptuca) se taie fasii subtiri, care se adauga peste ceapa, morcov si costita. Salata l-a inceput va parea prea multa, dar dupa fierbere aceasta se va rari treptat.

In timp ce salata fierbe se separa ouale, pentru a face doua compozitii diferite din acestea. Intr-un vas se pun cinci galbenusuri, iar in altul albusurile ramase de la cele cinci galbenusuri si restul de oua.

Din cele cinci albusuri si restul de oua se face o paparada (omleta) in 100ml ulei, iar spre sfarsit se adauga mararul tocat marunt. Cand salata s-a fiert se adauga paparada si se mai lasa 10 minute, dupa care se adauga sare, piper si vegeta dupa gust.
Galbenusurile ramase (cele cinci) se amesteca cu smantana bine (se poate amesteca si cu mixerul), dupa care se toarna treptat ciorba in acestea. Cand compozitia de oua s-a diluat, se toarna in oala cu ciorba amestecand continuu.

Urmatorul pas este adaugarea otetului, si bineinteles oprirea focului.
Ciorba se serveste calda cu marar presarat pe deasupra.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia