Ingrediente

500 g bucati de pui de casa (cosul, aripile si gatul)
400 g pipote
3 morcovi
1/2 telina
1 buc pastarnac
1 buc patrunjel
1 lgt sare
4 l apa
20 boabe piper negru
2 lg orez
1 l moare (zeama de varza)
2 galbenusuri
200 g smantana
frunze de leustean

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:15min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.
Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa.
Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa sa dea in clocot. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai este spuma, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, cca. o ora.
Legumele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Dupa 30-40 de minute, se adauga legumele si boabele de piper si se lasa sa fiarba in continuare. Cand este aproape gata, se adauga orezul spalat bine si se mai lasa pana se fierbe si acesta.
Intr-un ibric, se pune zeama de varza la foc si cand incepe sa fiarba, se toarna peste ciorba si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se lasa putin la racorit.
Inre timp, se amesteca smantana cu galbenusurile, apoi cu un polonic, se ia din ciorba si se adauga peste smantana. Se amesteca si se toarna in oala cu ciorba, amestecand pana se omogenizeaza totul. Se pun frunzele de leustean si se acopera oala lasand sa se imbine aromele.
Se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute si un colt de paine de casa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de potroace" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Nu trebuie adaugata sare, deoarece zeama de varza este suficient de sarata.
Timpul de fierbere poate diferi in functie de carne.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de potroace