Ciorba de os afumat

Postat pe: 21-01-2017
(0)

Ingrediente

1 kg oase de porc afumate feliate
1 morcov
1 ceapa uscata
2 linguri de zarzavat de iarna (morcov, ardei gras verde, ardei gras rosu, radacina si frunze de telina)
2 linguri de rosii pasate la conserva
1 lingura de orez
1 ou
1 varf de lingurita sare de lamaie
1 varf de lingurita sare
Verdeturi: marar, patrunjel si leustean.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Ciorba mea preferata este cea de os afumat, mi se pare foarte potrivita dupa sarbatori cand simtim nevoia sa ne curatim dupa atatea mancaruri grele.


Mod de preparare:
Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele.

Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine.
Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, zarzavatul, rosiile pasate.
Se adauga 1 lingura de orez spalat bine.

Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu 1 varf de lingurita sare de lamaie. Apoi, se bate oul intr-un castron si cu polonicul se ia din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba pana se umple castronul si se toarna in ciorba. Se amesteca bine.
Se ia focul, se adauga verdeturile tocate marunt.

Se serveste cu ardei iute, dupa preferinte.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/ciorba-de-os-afumat.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de os afumat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de os afumat