Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Complexitate
redusa
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • capul si gatul sau costite de la miel curatate si spalate
  • 6 boabe de piper negru
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de otet
  • 3 l apa
  • 40 g untura
  • 3 cepe taiate marunt
  • un praf de sare grunjoasa
  • 3 morcovi taiati bucati dupa plac
  • 1/2 patrunjel radacina ras fin
  • o bucata de telina rasa fin
  • 700 g cartofi noi taiati dupa plac
  • 1 lingura cimbru verde de camp sau 1/2 lingura cimbru verde de gradina
  • un praf de leustean
  • 1 lingurita de tarhon verde taiat marunt
  • 5 linguri de orez cu bob rotund (spalat bine)
  • piper negru proaspat macinat
  • 160 g jantuiala de oaie
  • 160 g smantana cu grasime de cel putin 30%
  • patrunjel verde taiat marunt dupa plac

Mod de preparare

Ciorbă de miel reţetă. Intr-o kukta puneti carnea de miel, piperul boabe, frunzele de dafin, otet si apa. Setati masura de siguranta si puneti presiunea pe 2. Cand indicatorul sa ridicat reduceti flacara si fierbeti 15 minute. Luati de pe foc si lasati deoparte pana cand indicatorul s-a lasat.

Intre timp caliti ceapa in untura cu sarea grunjoasa la foc mic 20 de minute. Adaugati morcovii, telina, patrunjelul radacina si caliti in continuare 10 minute. Luati apoi de pe foc. Spalati orezul si pregatiti cartofii.

Scoateti carnea de miel apoi strecurati supa ramasa. Puneti-o intr-o oala impreuna cu legumele calite si aduceti la fierbere. Puneti cartofii, reduceti focul si lasati sa fiarba 10 minute. Adaugati apoi orezul si mirodeniile (cimbru, leustean, tarhon) si mai lasati pana cand si acesta este fiert. Luati apoi ciorba de pe foc si puneti carnea in aceasta.

Intr-un bol amestecati bine smantana cu jantuiala, dupa care turnati 2-3 polonice de lichid din ciorba. Turnati acestea in oala, puneti patrunjel apoi ajustati asezonarea dupa plac.
Ajustati cantitatea de cartofi si orez dupa cat de deasa doriti sa fie ciorba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Desert cozonac Roscon
Bucataras.RO

Desert cozonac Roscon

"Bunatati pentru Craciun"

Desert cozonac Roscon
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala