Ciorba de legume cu perisoare

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ciorba de legume cu perisoare

Ingrediente

  • -2cartofi
  • -2 morcovi
  • -1 patrunjel
  • -1 bucata telina (1/4 dintr-o telina mare)
  • -5 bucati varza de bruxelles
  • -1ceapa
  • -2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -50 ml pasta de rosii
  • -patrunjel verde
  • Pt perisoare:
  • -200 gr de carne
  • -1 ou
  • -100 gr orez
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita nucsoara
  • -zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Legumele le spalam si curatam bine .
Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta).
Ceapa o taiem cat mai marunt .
Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte ,varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi.
Intr-o oala de 3-4litri punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui si calim in el :ceapa, morcovul, patrunjelul si telina.
Cand ceapa s-a inmuiat si celelalte legume au prins putina culoare adaugam 2 litri de apa peste legume si lasam sa fiarba .
Pana cand incepe sa fiarba putem pregati perisoarele.
Carnea (eu o cumpar netocata si o toc eu acasa,am folosit carne de pui) impreuna cu oul si cu condimentele le amestecam intr-un bol. Adaugam orezul ales si spalat in compozitie si omogenizam (in functie de preferinte se poate aduga mai mult sau mai putin orez) .
Cand am omogenizat bine totul formam perisoarele. Le asezam pe o farfurie si stoarcem peste ele zeama unei lamai.
Cand legumele fierb adaugam cartofii si varza de bruxelles si mai lasam circa 5 minute la fiert.
Adaugam perisoarele cu zeama de lamaie cu tot si pasta de rosii. Fierbem inca 10-15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor
Bucataras.RO

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

O mancare satioasa si pe gustul nostru.

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino