Ciorba de burta (V)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1500 g burta de vita prefiarta
  • - 1 morcov
  • - 1 ceapa
  • - 3 galbenusuri
  • - 500 g smantana
  • - sare
  • - 2 linguri otet
  • - piper
  • - verdeata(leustean sau patrunjel)
  • - 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

Se pune burta la fiert intr-o oala de 7-8 litri, se ia spuma, si se fierbe pana ce intra usor furculita in burta fiarta.

Se scoate burta, iar in zeama ramasa se pune ceapa si usturoiul taiate marunt si morcovul dat prin razatoarea marunta.

Se lasa sa fiarba legumele bine la foc foarte mic si intre timp burta se taie felii subtiri cam de 2 cm lungime.

Dupa ce legumele au fiert bine se pune din nou burta si se lasa sa mai fiarba inca 10 minute, se potriveste de sare si se opreste focul.

Dupa 5 minute se drege cu urmatoarea compozitie: galbenusurile se freaca bine, se adauga smantana si otetul omogenizand foarte bine.

Se ia putin cate putin din ciorba si se adauga peste smantana amestecand bine. Cand aceasta compozitie se incalzeste bine se adauga peste ciorba.

Se presara verdeata (leustean sau patrunjel) si cu putin piper.


Cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Bucataras.RO

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau...

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala